What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Sorozat Pack I

2013.02.05. 16:47 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Bizony, újabb Pack-al bővül a kínálat, és mint címe is mondja, ezúttal sorozatokról lesz szó - ugyanis szokásommal szöges ellentétben elég sok szériát ültem végig az utóbbi időben, hála az HBO-nak.

 

Girls - Season 1 (2012)

girls_series.jpg
(ehhez a kinézethez kábé húsz kiló PhotoShop-ra volt szükség)

Lena Dunham önpolírozását annak idején még úgy harangozták be, mint a Sex And The City fiatalabb változatát. Nos, azon kívül, hogy négy bűnronda és síkhülye nő mindennapjait követhetjük végig, ez az állítás egyáltalán nem áll meg a lábán. Dunham (aki főszereplő, író és rendező is egyszerre) fejében meg se fordul, hogy egy kicsit is elrugaszkodjon a földtől, így a nagy "előd" mesevilágának másolása helyett a huszonévesek kemény, kiábrándító és igaz valóságát mutatja be (és ezzel be is int egy jó nagyot Bradshaw kisasszonynak). Valódi problémák, karakterek és tévedések kergetik egymást, és rendezőnőnk hibátlanul kapja el saját, elcseszett generációját. Viszont innen ered az értékelési probléma, hiszen bár a kép tökéletes, olyan valamiről szól, amit a fene se akar nézni. Idióta fiatalok tengetik az életüket, kilátás, cél vagy épkézláb gondolatok nélkül, miközben öt percenként megdugnak valakit, unalomból. Szóval ez egy tökéletes és szinte már zseniális korrajz egy olyan, elcseszett korról, amiben nulla tartalom van. Marad a középút. 5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Q_L52eExAHU

 

Parade's End (2012)

Ötrészes történet az utolsó angol úriemberről, a második világháborúról, az angol arisztokráciáról, esetenként a szerelmről, Tom Stoppard drámaíró forgatókönyvéből, Benedict Chumrbatch és Rebecca Hall főszereplésével. Jól hangzik? Naná, de a végeredmény már nem ilyen fényes. A Parade's End-nek pontosan ugyanaz a baja, mint anno a Mildred Pierce-nek: nincs elég anyag benne ahhoz, hogy izgalmasan töltse meg a maga öt órányi játékidejét. Ez egy hosszabb fajta filmként ezerszer jobban működne, mert komolyan mondom, mindegy egyes részben alig történik valami, és az ember egyre nagyobb késztetést érez arra, hogy belülről nézze a szemhéját. Szerencsére ez a szétnyújtott sztori legalább alapjaiban nem rossz, Cumberbatch hozza a tőle elvárható profizmust, és Rebecca is remekel élete szerintem első negatív szerepében. Összességében egy egészen jó (de messze nem kihagyhatatlan) történet roppant unalmas megvalósítása. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eTDCj9-spF8

 

Terápia (2012)

A Terápiára úgy szokás mutogatni, mint a magyar filmgyártás egyetlen, valamire való darabjára. Nos, azt leszámítva, hogy nem magyar találmány (a széria eredetileg Izraelből való, amit először "lenyúlt" az amerikai HBO, aztán került hozzánk), a megfigyelés helytálló. Ez a széria messze a legmagasabb színvonalat képviseli a hazai palettán, akárhonnan is nézzük. Legyen az megvalósítás vagy beltartalom, rendezői, írói vagy színészi teljesítmény (illetve színészgárda), esetleg operatőri vagy zenei profizmus, ennek ma a nyomába se ér senki idehaza. Már-már pofátlan hibátlansággal működik, egyszerű, ámde nagyszerű felépítése (öt különböző szál, mindegyik részre egy, és ez így cirkulál nyolc menetet) ha hiszed, ha nem, változatos és izgalmas, az élveboncolások meg olyan kemények, hogy le nem veszed a szemed a képernyőről - pedig nem történik más, csak két (esetenként három) ember beszélget egymással. Ezt feltétlenül nézd meg. 8.5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=-q0EqQnun5w

Címkék: kritika sorozat comedy drama 6/10 5/10 8.5/10 rebecca hall benedict cumberbatch sorozat pack

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr965063815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása