What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: Real Steel

2013.05.21. 11:36 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ma a BD kiadás egy sötét szegletébe, vagyis a Buena Vista darabjaihoz érkeztünk.

real_steel_bd_review.jpg
(A kép a Blu-ray.com-ról származik)

Minden sutasága ellenére a Real Steel egy jó kis film, a régi korok családi mozijainak stílusban, csak több robottal. Abszolút szerethető alkotás, akár vaktában is beruházhatsz rá.

Tálalás

Ha a Sony a BD kiadás koronázatlan királya, akkor a Buena Vista az érem másik fele. Rövid időn belül három lemezükhöz volt szerencsém, és egyik kiábrándítóbb, mint a másik - már ha a külcsínt és egyebeket nézzük. A Real Steel egyébként jól indul ezen a területen: pofás borító, a gerinc és a hátlap is tökéletes a maga nemében. Az első furcsaság, ami feltűnhet, az a tok szokatlan vastagsága: oké, hogy két lemez van benne (BD+DVD), de másoknál ez elfér egy normál BD tokban - ám esetünkben a vastagság szinte DVD-ket szégyenít. Mindegy, ez végülis nem zavaró - na de a folytatás. Mikor kinyitjuk a tokot, láthatjuk, hogy belső borító nincs, de a lemezek elrendezésének hála (egy szárny, egy lemez) ezen is túl lehet lendülni. A két lemez szitázása egyáltalán nem alkot egységet, de ez is várható volt: a DVD egyszerű, ám mégis pofás ezüst, a BD pedig a szabvány Buena, vagyis a lemez egyik fele simán csak kék (?), a másik felén a borítóhoz hasonló képet találunk (Jackman + két robot, Atom és Ambush - de miért is ő?). Meg kell mondjam, a DVD most jobban néz ki.

Ha betesszük a BD-t, először egy nagyon fantáziátlan állóképen választhatjuk ki a nyelvet. Ha ez megvan, kezdődik a töltés, és jön két trailer (War Horse és Avengers), majd elérkezünk a főmenühöz - és visszakapjuk az előbb látott állóképet, amin Atom nézi magát a tükörben, egy nagyon fura elrendezésben. Eléggé igénytelen az egész, de legalább a pop-up menük egészen jók.

És ha már itt tartunk: a film nézése közben találkozhatunk a lemez egyik legkiábrándítóbb pontjával. Ugyebár a BD-kben az az egyik legjobb, hogy a film alatt is elő lehet hívni a menüt (nem hiába pop-up), hogy leállítás,  töltögetés és menükben való grasszálás nélkül állítsunk rajta ezt-azt. Nos, ez hiányzik - az egyetlen lehetőség, hogy visszamegyünk a főmenübe. Több mint harminc BD fordult már meg a lejátszómban, de ilyet még nem láttam.

Hogy mlg jobban szítsam a tüzet, elárulom, hogy DVD menüje, bár a kép ugyanaz, de egy minimálisan azért mozog, és van hozzá zene is. Gratula.

Kép, Hang

Na, erre legalább semmilyen panasz nem lehet. A Real Steel 2.35:1-es képe gyönyörű, részletgazdag, sötétben is tökéletesen működik. Az igazi eyecandy-k persze a robotok, de rajtuk is kívül is minden csodaszép. A hang meg egyenesen brutális. Az angol DTS-HD 7.1 falat bont, és remekül kevert, ergó nem kell visszavenned a hangosabb részeknél, mert pont annyival erősebb, amennyivel kell - és a fülednek is kényeztetés. A film hihetetlen minőségének demonstrálásához a Noisy Boy-féle bunyót ajánlom - ott minden felvonul, amit ez a lemez tud. Az angol mellett találunk még magyar (ami szintén jól szól), lengyel és cseh 5.1-et. Feliratok terén az angol és magyar mellett találunk még pár középkelet-európai nyelvet.

Extrák

Ha a filmen eléggé kicsodálkoztunk magunkat, jöhet az újabb kiábrándító pont, vagyis az extrák - de legalább van hozzájuk magyar felirat.

(a *-al jelöltek a DVD verzión is megtalálhatóak)

Countdown To The Fight - The Charlie Kenton Story: Ez egy áldoksi Hugh Jackman karakteréről, amit a film világában a Zeus-al való bunyó előtt vetítene a sportcsatorna. Ez egy jó kis poén lenne 3-4 percben, de mivel 14 perc, rohadt unalmas és irritáló.

*Making Of Metal Valley: Ez a szintén 14 perces anyag a film azon részének készítésébe nyújt betekintést, mikor Jackman a fiával ellátogat a roncstelepre, és összeszedik Atom-ot. Ez egy jó kis werkanyag, érdekes és informatív, ráadásul naponként mutatja be a forgatást, így aztán a szokottnál jobban betekinthetünk egy ekkora film forgatásába. Mindezt Shawn Levy rendező kalauzolásával.

*Building The Bots: Ez a robotok készítéséről szól, a valós és CG formáik megalkotásáról. Ez szintén nagyon jó, viszont csak öt perc. Taps.

Sugar Ray Leonard - Cornerman's Champ: A film boksz szakértője és edzője a legendás Sugar Ray nevű bunyós volt - az ő seggét nyalják hat percen keresztül.

Deleted and Extended Scenes: Itt találhatunk egy bővített jelenetet (Jackman találkozás a három kislánnyal), valamint megtekinthetünk egy teljesen kimaradt történetszálat, melyben apa és fia többet beszélget, és anyuról is megtudunk ezt azt.

Végül megnézhetünk egy két és perces *bakiparádét, és külön menüpontot (Info) kapott a "az elhangzó vélemények nem tükrözik a stúdió álláspontját blablabla" duma (?!).

Valamint hozzá kell tennem, hogy van egy DVD-exklúzív extra is, méghozzá a sokak által szeretett audikommentár.

Mi hiányzik

Egy fokkal szebb csomagolás, és jó menü, pop-up menü (ez annyira alap, hogy nem is értem a hiányát), és több extra, minden területről. Hogy egyszerűbben fogalmazzak: a film minőségén kívül minden.

Ítélet

A film, és annak prezentálása van olyan jó, hogy azt mondjam, ruházz be erre a kiadványra (főleg ilyen jó áron), de egyébként egy nagyon gyászos lemez.

Film: 8/10; Tálalás: 3/10; Kép/Hang: 10/10; Extrák: 3/10

https://www.youtube.com/watch?v=3S8a180uYBM

kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2011/10/10/film_vasokol_real_steel_2011

megrendelés és infók: http://xpress.hu/xp/prod.asp?PID=14367&VID=066-365223825-81926628719769630

Címkék: review real steel bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr65309619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása