What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

NonTheaterPack X

2013.06.03. 10:31 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Elérkeztünk a tizedik NontheaterPack-hoz, és ezt egy majdnem szar, és két bazijó filmmel ünnepeljük. 

 

A bébisintér - The Sitter (2011)

the_sitter_movie.jpg

Jonah Hill egy estére beáll szitternek egy háromgyermekes pénzeszsákhoz, és ez nem lesz fáklyásmenet: gengszterek, drogok, Sam Rockwell, és egyéb illegális elemek tarkítják az éjszakát, ha a három gyerkőc nem lenne elég nagy trauma. Hogy miért nem a másik pakkba került ez a remekmű? Nos, vitathatatlan, hogy septiben összedobott, alja humorral dolgozó, kissé igénytelen, és már játékideje okán (81 perc) is megmosolyogtató szarral állunk szemben - de basszus, én élveztem. A vígjátékok terén is vannak ám guilty pleasure-ök, és ez pont az: szarnak szar, de egy hosszú nap utáni éjszakán nagyon kellemeset lehet rajta röhögni, és az se baj, ha cikinek érzed azt, hogy nevetsz. Persze szigorúan egyszernézős, de azt az egy alkalmat Hill simán elviszi a hátán - pont annyira, hogy átcsusszanjon az itteni léc alatt. 5,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=japyVYImEcM

 

Nyomás alatt - It's A Kind Of a Funny Story (2010)

Képzeld el, hogy a Kakukk fészkét egy kortárs tini romkomba fojtod, és adsz hozzá egy kis Galifianakist - jól hangzik, ugye? Nos, a Funny Story nem csak jónak hangzik, hanem az is: egy fiatal srác öt, pszichiátrián eltöltött napját követhetjük végig, és ez az öt nap bizony tele van humorral, szerelemmel, és mindenféle jóval, amit el tudsz képzelni + a kamaszkor ironikus kínjaival. Hatalmas feel-good mozi ez, abból a szeretnivaló fajtából, ami az összes elemét nagyon jó harmóniában kezeli. Ha nem sejteném, hogy itthon milyen állapotok vannak, én is befeküdnék egy ilyen osztályra - de inkább maradjunk csak a filmnél, az tuti többet fog rajtunk segíteni.  8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=P_pq7HKc9z8

 

Greenberg (2010)

Noah Baumbach. Hogy ki? Nos, ezt a nevet most már érdemes megjegyezni: ez a fickó egyrészt Wes Anderson egyik író-pajtija, másrészt a Squid And Whale és a Margot At The Wedding rendezője, valamint az az ember, aki kihúzta Ben Stillerből élete valószínűleg legjobb alakítását. Bizony, a Greenberg-et már csak Stiller miatt is érdemes bevállalni, hiszen végre előbújik belőle a színész, és mint kiderül, nem gyenge a pasas ezen a téren. Az idegösszeomlás után régi kapcsolatait kereső, ám ehelyett új szerelmet találó, agresszív, ám valahol barátságos morgómedve szerepében zseniális, és ezen én lepődtem meg a legjobban. Ehhez jön Baumbach már ismerős, de imádnivaló, szürreálisan realista stílusa, és ketten még azt is elfeledtetik, hogy ez már a sokadik egy kaptafára készülő indie movie (fura srác + fura lány (Greta Gerwig egyre jobb) kerülgeti egymást fura, ám hétköznapi helyzetekben). Fajtájának egyik legjobbja a Greenberg, próbáld csak ki. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DjV2GXxrEMI

Címkék: kritika greenberg comedy drama ben stiller zach galifianakis sam rockwell 8.5/10 lauren graham greta gerwig 5.5/10 emma roberts mark duplass jonah hill the sitter its a kind of a funny story nontheater pack naoh baumbach

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr835341329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása