What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Sorozat: Transformers Prime S3 (2013)

2013.07.30. 11:11 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ez a sorozat nem ezt érdemelte. 

transformers_prime_season_3.jpg

SPOILER Bár Optimus Prime ismét visszatért, és ismét szétrúgott pár acélsegget, még mindig nincs idő pihenésre: az Álcák, immáron robotsárkánnyal felszerelkezve ugyanis még mindig gonoszkodnak. SPOILER vége.

"Your mission was most illogical"

A hatalmas népszerűségnek örvendő, és több fronton is elismert Transformers Prime pénteken, a harmadik évad utolsó részével véget ért - és ennek a ténynek valószínűleg csak az alkotók örülnek. Nem kertelek: a harmadik évad (ami már a Beast Hunters alcímre hallgat) teljesen félre ment. Fáradt, ötlettelen, "embertelen", és azt hiszem az mindent elárul a készítők hozzáállásáról, hogy eleve csak egy fél évadot vállaltak: ugyanis a megszokott huszonhat helyett a BH mindössze tizenhárom részes.

Pedig márciusban még úgy állt a dolog, hogy ez lesz a legjobb évad, hiszen a felvezető történet ritka jóra sikerült: a külön-külön bujkáló autobot-ember párosok melankóliája tökéletesen idézi meg a Harry Potter 7.1 hangulatát, a reménytelen és tehetetlen menetelést a nagyvilágban, miközben valahol valami nagy szörnyűség történik. Akkor simán ki is jelentettem, hogy ez a lesz a legkidolgozottabb, egyben legszebb szezon, és továbbra is úgy látom, hogy minden okom megvolt ezt gondolni.

Sajnos ez a zsenialitás nem élt tovább 2-3 résznél: kiderül, hogy ez a koncepció csak a szokásos bevezető szakaszra vonatkozott, s onnantól a megszokott pályára állunk. Maga a tény talán még nem is lenne akkora baj, hiszen a S1 is így működött, és végig fenomenális volt. Viszont a BH láthatóan csak túlélni akar, kibekkelni az időt a végjátékig, és ezt nem szégyelli alacsony kvalitású ötletekkel tenni. Sorra ismétlődnek az előző évadok elemei, de mintha már a sokadik, így nagyon is elkopott másolatait látnánk azoknak - közben pedig villámsebességgel halad el remek lehetőségek mellett. Azt pedig, amiért ezt az egészet imádtuk, vagyis a szeretni való lelkét, amit a robot-gyerek barátságok adtak, ne is keressük: a srácok a margón kívülre vannak szorítva, szinte csak a háttérben jelennek meg egyszer kétszer, és akkor is olyanok, hogy rájuk se lehet ismerni.

De sajnos nem csak az emberek, a robotok is teljesen eltávolodnak a nézőktől. Hirtelen lesznek túl sokan, nincs idejük kibontakozni (például nem is rémlik, hogy Bulkhead csinált-e egyáltalán valamit ebben az évadban), az új jövevények pedig messze nincsenek olyan jól eltalálva, mint a már meglévő tagok (de legalább lopják azok idejét). Shockwave még tolja a szekeret a maga badass faktorával, viszont Ultra Magnus teljesen antipatikus és fölösleges, az új főgonoszként (vagy legalábbis egy halálos fogdmegként) beharangozott Predaking pedig talán a legnagyobb ziccer, amit a Prime élete során kihagyott. S ha már itt tartunk, az alcímen is értetlenkednék egy kicsit: tizenhárom rész alatt azt az egy bísztet sose vadásszák, inkább az vadászik, hogy aztán ugyanazon forgatókönyv szerint mindenki megverekedjen vele egyszer - roppant változatos és izgalmas.

És ha ez nem lenne elég, a finálé, vagyis a teljes három év lezárása, és annak búcsúztatása, több, mint kiábrándító: a végső konfrontáció légből kapott és sekélyes, meg se közelíti az előző lezárásokat - ráadásul olyan ciki dolgok ütik fel a fejüket, hogy egy ponton ténylegesen eldobtam a távirányítót. Maga a búcsú pedig... az első évad bármelyik fél percében több emberség van, pedig itt aztán lenne alkalom drámázni: hiszen a főszereplők legjobb barátjaikat vesztik el, de ezt egyikük se képes mélyebben lekommunikálni egy bádogfazék érzelmi szintjénél. Azt meg egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért nincs itt egy cliffhanger - ugyanis a Prime hivatalosan csak ősszel fog lezáródni, egy egész estés tévéfilm képében, de ehhez semmilyen felvezető, vagy figyelemfenntartó elem nem jár. Érthetetlen.  

A Beast Hunters-t leginkább úgy tudnám leírni, mint a benne szereplő, feltámadt és újra összerakott Optimus Prime-ot: valahol nagyon menő, és néha jó nézni, de nagyon idegennek hat, nagyon nincs mit benne szeretni, megjelenése erőltetett, és alapjaiban nincs átgondolva - felszíni menőzései nem tudják eltakarni azt, hogy belül tök üres. Hatalmas csalódás, főleg a világbajnok rajt után. Ez a sorozat nem ezt érdemelte. 4/10.

trailer (az első négy részé, ami még jó is): https://www.youtube.com/watch?v=LCcO7oHQa1Q

Címkék: kritika sorozat fantasy animation transformers action 4/10 adventure transformers prime

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr975433146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása