What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Insidious: Sírjunk vagy nevessünk?

2013.09.23. 14:01 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Az utóbbi évek egyik legnagyobb horrorszenzációja, az Insidious eddig elkerülte hazánkat, ám a helyzet októberben megváltozik.... ám korántsem úgy, ahogy a józan ész diktálná.

insidious_2_news.jpg

Nincs mit szépíteni: Magyarország egy eléggé horror-utáló nemzet, ha a mozis bevételek felől közelítjük a témát. Hogy ennek mi az oka, az jó kérdés, de gyanítom, hogy az egyre nagyobb teret nyerő, marha primitív "mindenféle filmet megnézek, kivéve a horrort" hozzáállás a csajok részéről igencsak közrejátszik a dologban. Hál'Istennek azért mindig is akadnak bátor forgalmazók, akik az esélytelenek nyugalmával küldik a termekbe a zsáner egy-egy darabját, amik sorra meg is buknak a hazai pénztáraknál. Ez van. A forgalmazóknak tisztelet, a közönségnek megvetés jár.

Viszont az elmúlt hétvégén történt valami, ami egy újabb történéshez vezet: mi, magyarok is ráharaptunk a méltán sikert sikerre halmozó, baromi jó Conjuringra, ami így rendkívül jó bevételi eredményeket ért el futásának első négy napján - persze saját műfajához képest. Az Intercom erre vérszemet kaphatott, hiszen most érkezett a hír, hogy az utóbbi idők másik legnagyobb frászkarikás szenzációja, az Insidious is tiszteletét teszi a honi vásznakon.

Viszont nem az első, hanem a második része.

Magyarán egy itthon teljesen ismeretlen franchise-nak kihagyják a nyitódarabját, ami eddig okkal volt példátlan. Még ha össze is kapják magukat, és október 31 (mondjuk a premierdátum stílusos) előtt kiadják dvd-n az elsőt, akkor sincs rá a leghalványabb esély se, hogy legális úton nagy tömegekkel ismertessék meg a (szintén Patrick Wilson-t felvonultató) szériát.  És hogy mondjak egy bónuszt is: a hírek szerint míg az Insidious 1 egy egészen jó film, addig a Chapter 2 egy rakás szar.

Ha valaki felfedezi ebben a logikát (azon kívül, hogy Chapter 2 éppen most hódítja a világ filmszínházait), az kérem, szóljon nekem.

Természetesen dicséretes az Intercom részéről, hogy egy újabb horrort tár a közönség elé, sok-sok ilyet kérünk még - de tessék már gondolkodni....

Címkék: hungary news insidious

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr25529773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása