What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Transformers Prime - Predacons Rising (2013)

2013.10.09. 09:18 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Avagy a Prime utolsó esélye.

transformers_prime_predacons_rising_movie.jpg

Végre eljött a béke, és az autobotok éppen Cybertron újjáépítésén dolgoznak. Ám a melót egy picit meg kell majd szakítani, ugyanis Megatron beköszön még egy utolsó összecsapásra...

"How many more times do we have to save a world?"

Most már aztán tényleg véget ért a Transformers Prime: a (botrányos) harmadik évad után ez az "egészestés" (66 perc) darab teszi fel a koronát a szériára, legalábbis elvileg. A Predacons Rising-nak az én szememben egyetlen egy dolga volt, mégpedig az, hogy szépítse az utolsó szezonnal elvesztett meccset, és a finálé hatására azért mégis nyugodt szívvel emlékezzek majd erre az egészre. Nos, egy hajszálon múlott az, hogy mindez ne sikerüljön.

Ahhoz képest, hogy ez valami ultimate-ending akar lenni, a teljes egészre nézve nincs nagyobb jelentősége, mint egy concept album bonus track-jének. Mint ahogy a harmadik évadnál szó esett róla, nincs cliffhanger vagy egy komolyabb elvarratlan szál, a Predacons pedig így ugrik neki a bulinak - ennek eredménye nem csak az, hogy lóg a levegőben, de saját működése érdekében iszonyat erőltetett elemekkel kell operálnia. Unicron visszasomfordálása és Megatron kismilliomodik feltámadása nagyon a cikiség határán táncol, de nem ezek lehetnek az egyetlen ismerős elemek: az aktuális mcguffin keresése és a terrorconok is visszaköszönő jelenségek. Mondanám, hogy egy best of-ot látunk az eddigiekből, de sajnos nem így van - egyszerűen az utolsó szezonban megismert mérhetetlen ötlethiány dübörög itt is. És ha ez nem lenne elég, címszereplőink túlnyomó többségben továbbra is hidegek és távoliak (fene abba, aki kitalálta ezt a turbó-Optimust), nyoma sincs már a kezdeteket magasba emelő emberségnek és szeretetnek (és ez nincs azzal összefüggésben, hogy ezúttal egyetlen húslényt se látunk). Az meg csak a hab a tortán, hogy egyes karakterek a végére csak úgy eltűnnek, mint szürke szamár a ködben - de előtte azért cselekednek valami olyat, ami nagyon nem rájuk vall.

Összességében egy teljesen felesleges darab a Predacons Rising, jelenléte nem oszt, nem szoroz. Az, hogy mégis egy arasznyival a pozitív oldalra borul végső megítélése, csakis a tények mögötti feelingnek köszönhető. Az alkotók legalább ezt az egy gólt berúgták, és a rengeteg hiba és marhaság közé igazi transzformeres életérzést pakoltak - és ettől néha mégis működik a dolog. Persze emiatt a film egyáltalán nem lesz jó, és a záró évaddal együtt nyugodtan el lehet felejteni... de ha mást nem is ér el, kiegyenlít annyira, hogy azt mondhassam, legalább nem fáj. 5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9SI3zslUCwM

Címkék: kritika animation transformers action 5/10 transformers prime

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr785558252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása