What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: Thor

2013.11.12. 08:31 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Csütörtökön Thor ismét berobban a vásznakra, és természetesen már tűkön ülünk - de addig is, a hype keretein belül vizslassuk meg az első rész BD lemezét.

thor_bd_review.jpg

(A kép a Blu-ray.com-ról származik)

A Thor-t nagy divat szidni, giccses világa, jelmezei, illetve a kisvárosi főutcára koncentrálódó zúzása miatt, de tudod mit: én bírom ezt a filmet! Szórakoztató, jópofa, igazi látványorgia, és bőven a jobb Marvel darabok közé tartozik. Ha akartok, nyugodtan pörölyetek rám ezért (meg ezért a szójátékért).

Tálalás

Filmünk szerencsére még a Paramount-korszakban látott napvilágot, és bár nem részesül Vasemberi kitüntetésben (=rogyásig pakolt extra lemez), azért a stúdiótól megszokott több, mint korrekt színvonalat hozza.

A csomagolás egyszerű, mégis pofás. A borítón a film legismertebb posztere látható, a gerince fekete, rajta a betűk pirosak, és ez a színkombináció a szabvány-paramount hátsó borítóról is elmondható. Belül viszont ürességet kapunk, de legalább a lemez nem fehér (mint ahogy mostanában szokás) - szintén fekete és piros. 

A Para-logó, a nyelvválasztás, és a filmhez igazított betöltő-kép (a kalapácsról ismert jelkép válik egyre színesebbé) után egy nagyon jó kis menühöz érkezünk: Anthony Hopkins rövid bevezetője után a Mjölnírt láthatjuk, amint átrepül a galaxisokon. Annak ellenére, hogy (a bevezetőn kívül) semmit nem tartalmaz magából a filmből, Patrick Doyle zenéjével ez az animáció egy pillanat alatt beránt a filmbe. A menüpontok közötti tájékozódás egyszerű és átlátható - ebben még mindig ez a stúdió a legjobb.

Kép/hang

Talán fölösleges is mondanom, hogy kifogástalan minőségben élvezhetjük a mennydörgés istenének első önálló kalandját. A 2.39:1-es kép szemkivájósan gyönyörű, ennek demonstrálásához az asgardi látképeken kívül nem mást, mint Anthony Hopkins szakállát és ráncait ajánlom. Illetve szeretném megjegyezni, hogy akinek még a dvd-nél, esetleg a moziban gondja volt a jégvilág túlzott sötétségével, az itt fellélegezhet - lehet akármekkora az említett fényviszony, nincs részlet, amit ne szúrhatnánk ki eme lemez segítségével. A hang természetesen igazodik mindehhez: az angol DTS-HD MA 7.1 falat bont, ha van rá alkalma (pusztító robot), de a magyar 5.1 se vall szégyent, sőt. Ezen felül még cseh, lengyel, orosz, thai, török hangot, illetve kismillió használhatatlan feliratot találhatunk a lemezen.

Extrák

Ahhoz képest, hogy egy egylemezes kiadvánnyal állunk szemben, a Thor jócskán meg van pakolva mindenféle jóval - s ezekhez a jóságokhoz magyar felirat is dukál.

Elsőként meghallgathatjuk Kenneth Branagh audiokommentárját - aki ezt megtette, meséljen róla.

Ezután egy jópofa Marvel-kisfilmet kapunk, melyben Coulson és egy másik ügynök beszélget az univerzum egy méltatlanul elfeledett karakteréről, Emil Blonsky-ról, illetve most már az Abomination-ről. Jó volt újra hallani  a figura nevét, még ha csak ilyen kis időre is.

Az ezt követő Features almenüben hét darab kisfilmet találunk a forgatásról, melyek összesen csaknem egy órát tesznek ki. Ezek együtt sok más lemez megszakítatlan werkfilmjén túltesznek - változatosak, informatívak, és nem csak a technikai oldalról közelítenek. Ez a doksi-gyűjtemény messze a lemez legkellemesebb meglepetése.

Ha ezzel végeztük, jön a Road To The Avengers, ami csak a stáb hírhedt, Comic Con-os felvonulását dokumentálja, de azt legalább jól teszi. Emellett még ejtenek pár szót a nagy tervről.

A következő állomás a Deleted Scenes, ami nem kevesebb, mint 11, összesen 24 percnyi kimaradt jelenetet tartalmaz, amik nem csak hogy nem teljesen érdektelenek, hanem még Branagh kommentárját is meghallagatjuk hozzájuk.

A sort a film két előzetese, illetve egy direkt videóra szánt Avengers rajzfilm trailere zárja.

Mi hiányzik

Őszintén szólva nem nagyon tudok belekötni ebbe a kiadványba. A csomagolása teljesen korrekt, a menü szuperjó, a film minősége király, az extrákból meg kihoztak mindent, amit lehetett - szerintem egy bónusz lemez nem adott volna sokkal nagyobb élményt ennél. Jó, egy belső borító nem ártana.

Ítélet

A fantasy, a szuperhős, a Marvel és BD rajongók mind-mind nagyon boldogok lehetnek ezzel a lemezzel. Kosárba.

Film: 7,5/10; Kép/Hang: 10/10; Tálalás: 6/10; Extrák: 8/10

https://www.youtube.com/watch?v=tLTt119g9CE

kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2011/05/08/film_thor_2011

megrendelés és infók: http://xpress.hu/xp/prod.asp?PID=13871&VID=066-699900403-5356652442055599

Címkék: marvel thor review superhero bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr75626820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása