What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A Wall Street farkasa - The Wolf Of Wall Street (2013)

2013.12.29. 15:44 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ez a film pont olyan, mint a saját szereplői.

wolf_of_wall_street_movie.jpg

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) úgy dönt, hogy a tőzsdén helyezkedik el. Egy-két bukkanó után már a világ tetején is van, annyi pénzzel a zsebében, hogy azt se tudja, mit kezdjen vele, és ez így neki nagyon jó. Még az se érdekli, hogy az FBI elkezd nyomozni utána...

"Ki kell verni a répát, hogy keringjen a vér"

Jordan Belfort huszonhat évesen évi 49 millió dollárt keres, és azért pipa, mert nem éri el a heti egymilliót. Most őszintén: mit lehet egy ilyen emberrel kezdeni, aki ennyire a szürrealitásban mozog? Hát, a legésszerűbb az, ha az ember direkt rájátszik erre, és addig nyomja az őrületet, ameddig csak tudja. Martin Scorsese pontosan ezt a módszert alkalmazta legújabb filmjében, és teljesen igaza van - ezt a sztorit más hozzáállással nemigen lehet/érdemes elmesélni. Így lett a Wolf Of Wall Street egy igazi bűnbarlang, melynek falai kokóból és kurvákból állnak, belsejében megalománia és elmebaj uralkodik, lakói pedig röhögnek mindezen, és inkább kérnek még egy (két, há, négy, öt) kört az előbbiekből. Sztori? Ne vicceljünk: a lényeg negyed óra alatt lezajlik, az első igazi (és fél pillanat alatt lezavart) konfliktusra pedig a hetvenedik perc körül kerül sor. Karakterfejlődés? Villámgyorsan elér mindenki a csúcsra, onnantól pedig csak orrig állnak az élvezetekben, és eszük ágába sincs kimozdulni onnan. Esetleg valami eredmény vagy tanulság? Francokat, ez itt az alvilág (illetve a tőzsde), nincsenek elvek vagy lelkek, csak egyetlen törvény van: mindenből mindig még többet. Akkor egyáltalán jó filmmel állunk szemben?

Hát.... azt semmikép se mondanám, hogy rossz, mert a káosz és a felső tízezer körbegúnyolása gyönyörű, akárcsak az egészet kitöltő morbid humor, illetve az, ahogy előadják azt. Viszont meg kell jegyezni, hogy a világon semmit nem ad hozzá semmihez, csak annyit, hogy elment három órád (amiből igazán lehetett volna kettő is), de nem nagyon tudod, hogy mire. A Wolf Of Wall Street igazából olyan, mint egy übernagy bebaszás egy übernagy bulin: amíg tart, addig minden nagyon vicces, de mihelyt vége van, rájössz, hogy semmi értelme nem volt. 6,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=iszwuX1AK6A

Címkék: comedy martin scorsese leonardo dicaprio matthew mcconaughey 6.5/10 jonah hill the wolf of wall street

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr625716113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása