What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Vágyak szerelmesei - Thanks For Sharing (2012)

2014.01.16. 08:20 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A szexfüggőségről, érhetetlenül.

thanks_for_sharing_movie.jpg

Adam (Mark Ruffalo), Mike (Tim Robbins) és Neil (Josh Gad) különböző gyógyultsági szinten levő szexfüggők. Ez önmagában se könnyű, de pont most vár rájuk életük egyik legnehezebb szakasza...

"Aggódni annyi, mint szart őrölni"

Brandon és Chazz óta tudjuk, hogy a szexfüggőség bizony baromi kemény dolog - illetve ugyanúgy remek alapanyag egy szívtépő drámához, mint egy vígjátékhoz. Erre jelen filmünk író-rendezője, Stuart Blumberg is rájött - a baj az, hogy nem tud választani a két irány között. Arról alapból tegyél le, hogy a meghirdetett romkomból bármit is kapsz, de ha felnőtt komédiára vágysz, akkor se ez a te filmed... az igazság az, hogy bármely műfajra számítasz is, ez nem az. A Thanks For Sharing-nek fogalma sincs, hogy micsoda, a legnagyobb gyengéje pedig, hogy ez fokozatosan derül ki, s a kissé fura kezdet büdös nagy káosszá válik a két óra végére. 

Pedig vannak itt jó pontok. Az mindenképpen becsülendő, hogy Blumberg nem a megszokott karakterekkel operál - bár alapvetően mind romkom archetípusok, mégis van bennük egy szokatlan szintű emberség. Hőseink teljesen a földön járnak, ismerkedésnél bizonytalanok, a futástól leizzadnak, és mindnek van valami problémája, még az eszményinek beállítottnak is. És persze gyarlóak, egytől egyig - az általuk bemutatott, eléggé durva betegség így aztán pláne hihető és működőképes. Emellett az alakítások nagyon profik, a jó helyen elszórt poénok szintén, lassan pedig kezdünk beállni egy szokatlan, de mégis érdekes, keserédes indie-filmecske szintjére. De aztán jön valami, ahol minden és mindenki szétesik. A humort felváltja a keserűség, a karakterek elvesznek, és egyszer csak azt veszed észre, hogy lövésed sincs, mi történik, mert bizony az értelem is kezd kisurranni az ablakon - és valahol ott válik világossá, hogy ez a film végig ilyen tanácstalan volt, csak eddig ezt sikeresen tudta elfedni. Innentől pedig kész is, ezt már semmi se menti meg.

A Thanks For Sharing iszonyat rossz csomagolással bír, belseje pedig nagyon szerencsétlenül van összetákolva - csak az az időszak menti a meccset, amíg ezt titkolni tudja. 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bvituQpwkfI

Ahhoz meg csak gratulálni tudok, hogy miután csinálnak egy Lisa Kudrow klónt, elnevezik Pheobe-nek.

Címkék: kritika comedy drama gwyneth paltrow 4/10 tim robbins mark ruffalo thanks for sharing josh gad

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr985760757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása