What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Banks úr megmentése - Saving Mr. Banks (2013)

2014.02.04. 08:08 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Két film egy áráért - esetünkben ez nem volt jó ötlet.

saving_mr_banks_movie.jpg

P.L. Travers (Emma Thompson), a világsikerű Mary Poppins könyvek szerzője foggal-körömmel küzd azért, hogy műve ne kerüljön föl a mozivásznakra. Nem lesz könnyű dolga, hiszen nem kisebb ember puhítja őt a témában, mint maga Walt Diseny (Tom Hanks)...

"I hate the animation"

A klasszikus Hollywood díszletei mögé benézni mindig öröm, legalább annyira, mint végigkövetni két ellentétes érdek jól kivitelezett ütköztetését - a Saving Mr. Banks-nek így duplán nyert ügye van. A korabeli, kulisszákon túli élet és munka prezentálása lenyűgöző és marha érdekes, a kifogástalan alakításokat szállító Emma Thompson és Tom Hanks párosának sírvanevetős kálváriája szintúgy (Thompson játéka önmagában megéri az egészet) - és ha ez nem lenne elég, filmünk még lélekkel is fel van vértezve, ami ha elkezd működni, akkor bizony nagyon működik.

Szóval minden szép és jó... lenne, ha nem két sztorit kapnánk a pénzünkért. Filmünk ugyanis folyamatosan ugrál a fentebb ecsetelt jelen, illetve Thompson gyermekkori, Colin Farrell-el megáldott emlékei között. Elméletben ez talán nem is lenne baj, viszont ez utóbbi szál nagyon nem az igazi: hosszútávon érdektelen, túljátszott, és olykor jóval giccsesebb a megengedettnél. Legnagyobb bűne mégis az, hogy elszipkázza a játékidőt "nagytestvérétől", a parádés fő történet száltól, aminek így nincs ideje rendesen kibontakozni, ezáltal pedig, legyen bármilyen jó is, végeredményben felületes marad. 

A rosszul sikerült osztozkodás tipikus példája hát John Lee Hancock filmje, s ezért most nagyon kár - szerencsére munkájának jobbik fele van olyan bivalyerős, hogy végül kellemes összkép maradjon fenn. 6,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FvKcwNyOnWo

Címkék: kritika drama colin farrell emma thompson tom hanks jason schwartzman paul giamatti 6.5/10 saving mr banks

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr865797963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása