What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Robotzsaru - Robocop (2014)

2014.02.25. 08:38 | Adam Van Helsing | 5 komment

Szerencsére végül nem csak a gépnek, hanem a remake-nek is lelke lett.

robocop_movie.jpg

Miután Murphy nyomozó egy sikertelen gyilkossági kísérlet révén félholt nyomorékká válik, őt választják ki arra, hogy az újkori bűnmegelőzés zászlóshajója legyen: megmaradt részeit mechanikus elemekkel egészítik ki, s így ő lesz a Robotzsaru. Ám ennél az életnél talán még a halál is jobb.

"Két másodperced van dönteni" 

Bár már létezésének puszta hírétől kezdve bűzlött, a Robocop remake-ből végül hosszú idő óta a legkellemesebb csalódás kerekedett. Ugyan elképzelhető, hogy csak Verhoeven klasszikusa ismeretének hiányában gondolom így (melyet a Dragon Tattoo vagy a Total Recall esetéhez hasonlóan újabban már direkt elkerültem), de Murphy újratöltött története nem csak tisztességes akciómozi, de remek sci-fi is egyben. Nem csak a marhajó jövőbeli környezet vagy a megannyi apró finomság, de maga az alapvető probléma, az ember géptestben való próbálkozásai az embernek maradásra, a két oldal határvidékén lejtett tánc is lenyűgöző - hovatovább, megrázó. José Padilha újrája tehát egyáltalán nem egy agyatlan, futurisztikus dirr-durr mozi (sőt, meglepően kevés akcióval operál) - éppen ezért kár, hogy nem tökéletes a szerkezet.

Padilha eléggé nagy hangsúlyt fektet az egyénre, annak drámájára, ami jó, viszont ez zabálja a játékidőt, és a tényleges cselekményre sokkal kevesebb idő jut, mint kellene - ember-robot hibridünk nagyszabású ténykedései így elkapkodottak, és ami rosszabb, felületesnek, összecsapottnak érződnek. Pedig nem azok: a sztori nagyon is jó, a logika is a helyén van, csak hát durván időhiányban szenvedünk. A Robocop mozifilmet leginkább egy Robocop sorozat bevezető évadának összegző, egész estés epizódjaként tudnám jellemezni, és azt hiszem, ebben a definiálásban benne van a lényeg. Ettől függetlenül senkit se tántorítanék el a mozitól, sőt, inkább csak terelném oda a nagyérdeműt, hiszen a Her után ismét egy megdolgoztató sci-finek lehetünk tanúi, ami ráadásul még mocsok jó szórakozást is nyújt. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FnRJ0r0eivk

 

Címkék: kritika scifi drama action samuel l jackson robocop 7/10 gary oldman michael keaton jackie earle haley

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr385829243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.26. 13:05:06

Mindent elmond a filmről azt hiszem, hogy az első 50 percet megnéztem meg 2 hete szombaton, de untam és még nem kaptam kedvet, hogy befejezzem. :S

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.02.26. 14:22:45

érdekes, nekem pont az első 50 perc tetszett igazán

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.26. 14:55:28

@Adam Van Helsing: tényleg?? ajjajj, akkor lehet nem is folytatom...

később kiderül, hogy mi a csudának hagyták meg a jobb kezét ha már minden mást kikukáztak?

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.02.26. 15:39:31

@doggfather: nem, ez így konkrétan nem derül ki :-))

sztem azért menj végig rajta, a második felében már akció is van.
süti beállítások módosítása