What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A megtisztulás éjszakája: Anarchia - The Purge: Anarchy (2014)

2014.07.18. 09:17 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Több pénz, kevesebb idő, jobb film.

purge_anarchy_movie.jpg

Amerika immáron a hatodik megtisztulást tartja: ez az az éjszaka, amikor mindenki szabadon gyilkolászhat, ha akar. Ám ezúttal nem Ethan Hawke házában éljük át mindezt, hanem kint a nagyvárosi utcákon, ahol aztán tényleg tombol a pokol.

"Motherfuck the Purge!"

Bő egy éve a három millióból készült, és remek alapötlettel megáldott Purge összehozott csak hazájában 64 millát, érthető hát, hogy a Universal egyből ki is adta a parancsot egy újabb részre. James DeMonaco rendező ezúttal háromszor akkora büdzsével, viszont alig tizenkét hónappal gazdálkodhatott, ám az erőltetett menet ellenére az Anarchy alcímre hallgató második menet sokkal átgondoltabb, érdekesebb, s ami a lényeg, jobb és izgalmasabb lett, mint elődje. Ahogy a fenti ismertetőből is kitűnik, filmünk több területen is szintet lép: a szimpla ház helyett ezúttal maga Los Angeles belvárosa a játszótér, egy család helyett három összefutó, majd egy nagy bandát alkotó szálunk van, az 'idegenek az otthonomban' koncepcióból pedig kőkemény túlélőtúrára vált. Természetesen ez mind csak hasznára van a végterméknek, ám filmünk legnagyobb erőssége mégsem a jó akció, vagy a halál egyszerű, ám mégis szerethető tagokból álló csapatért való feszült szurkolás, hanem hogy sokkal, de sokkal nagyobb képet ad a megtisztulásról: DeMonaco akkor érzi magát igazán elemében, amikor szimplán csak helyzet-, és hangulatjelentést ad erről a pokoli éjszakáról. Ezzel kapcsolatban felvetett ötletei, bár az idővel egyre betegebbek, egytől egyig hatásosak, és biza eléggé érdekfeszítőek, szóval továbbra is van miről beszélgetni a teremből kifelé jövet - ez pedig egy tucathorror kierőszakolt folytatásától több, mint becsülendő. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Yaoh3PqHG7I

Címkék: kritika horror thriller action 7/10 frank grillo the purge

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr236518335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása