What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Elhunyt Richard Attenborough

2014.08.25. 07:49 | Adam Van Helsing | 1 komment

Éjjel eltávozott egy legenda: a kétszeres Oscar-díjas Richard Attenborough ismeretlen okokból (valószínűleg kora okán), kilencven évesen elhunyt.

richard_attenborough_rip.jpg

A brit Attenborough élete során a kamera mindkét oldalán tevékenykedett. Rendezőként neki köszönhetjük többek között a Híd túl messze vant, a Chaplint, vagy élete nagy álmát, a Oscarokkal rendesen megszórt Gandhit. Színészként is hatvan évet töltött a pályán, láthattuk a Great Escape-ben, az eredeti Flight Of The Phoenix és Doctor Dolittle filmekben, a Hamletben és az Elizabeth-ben. De amiből az egész világ ismeri, az természetesen a Jurassic Park: Steven Spielberg klasszikusának (és folytatásának) John Hammondjaként generációk egész sorának emlékeibe írta be magát mindörökre.

A filmezésen túl Sir Richard harminchárom éven át volt a Muscular Dystrophy Campaign elnöke, részt vett a United World Colleges mozgalomban, illetve volt elnöke a Royal Academy Of Dramatic Art-nak, és alelnöke a BAFTA-nak. Felesége és két gyermeke gyászolja őt. Nyugodjék békében.  

Címkék: rip richard attenborough

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr696632695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása