What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Kingsman (2015)

2015.02.15. 17:42 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Műfaji tiszteletadás 2.0.

king07.jpg

A Kingsman nevű világvédő brit ügynökség egy nap egy taggal megrövidül. A veterán Harry (Colin Firth) feladata egy újoncot beszervezni és kitanítani, ám nincs sok ideje, mert valami hatalmas gonosz készül elszabadulni...

"A régi Bond filmek a gonoszok miatt voltak olyan jók"

Volt idő, mikor úgy álltak a dolgok, még a Craig-éra előtt, hogy Matthew Vaughn rendezhet egy Bond filmet, ami egyébként régi vágya. Mint tudjuk, ez nem jött össze, de Vaughn filmográfiáját elnézve (Stardust; Kick-Ass; X-Men: First Class) nincs okunk panaszra. A lassan tévedhetetlennek is kikiáltható direktor a mutánsok sikeres megújítása után azt csinálhatott, amit csak akart, leginkább egy újabb X-mozit. Ám ő a DOFP-tól rövid úton megválva inkább egy másik, akkor még éppen csak elkészült képregény felé vette az irányt. Ez volt a Kingsman, Mark 'Kick-Ass' Millar és Dave 'Watchmen' Gibbons gyermeke, és kémekről, azoknak is a klasszikus fajtájáról szólt.

Szinte már közhely a Kingsmant Bondhoz hasonlítani, de mivel Vaughn is nyíltan vállalja a párhuzamot aranyköpések és szellemiség képében egyaránt, hát én se kerülöm meg. Rendezőkben valószínűleg tíz éve égett a vágy ama bizonyos 007-es film iránt, hiszen a matéria iránti lelkesedése lesüt a vászonról, s olyan önfeledten játszik azzal, hogy azt öröm nézni. Jobb is, hogy nem a hivatalos széria keretein belül élte ki kémkedéseit, hiszen így teret engedhet saját kreativitásának, s szabadon alkothat: menő zenékkel, véres képsorokkal, brutális akciókkal, felnőtt humorral, szemtelenül cool stílussal - mintha csak Dave Lizewski módosított volna pályát, a sztreccsrucit öltönyre cserélve. Beteges, ám roppant szórakoztató és élvezetes, ezerrel pörgő hullámvasút ez, ami legalább annyira paródiája, mint dicshimnusza saját zsánerének.

Kár, hogy egy kis paradoxon is kerül a levesbe, mert tapintható öröm ide vagy oda, Vaughnak láthatóan ez nem több egy ujjgyakorlatnál, egy jó kis mókánál. Hiányzik belőle az igazi szenvedély, az alkotásvágy és a lélek, mely előző filmjeit oly magasra repítette. De annyi baj legyen, néha bulizni is kell - és ezzel is baromi jól járunk. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Th_KrhqmHk8

 

Címkék: kritika comedy action samuel l jackson michael caine colin firth 8/10 matthew vaughn mark strong kingsman

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr137177763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása