What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: The Gunman (2015)

2015.04.03. 07:55 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Nem áll jól mindenkinek a fegyver.

gunman07.jpg

Jimmy (Sean Penn), az egykori bérgyilkos éppen normális életet él, de egy nyolc évvel ezelőtti akció kapcsán múltja megtalálja őt, és szándékai nem éppen barátságosak. Hogy kimásszon a pácból, hősünknek be kell vetnie gyilkos ösztönét, és újra el kell merülnie korábbi életében, ahol haverok, ellenségek, és egy régi szerelem is várja.

"Jól jönne még egy kalapács"

A "Fegyvert Az Öregfiúk Kezébe" mozgalom manapság eléggé népszerű, viszont nem áll jól mindenkinek a nyugdíjas gyilkológép szerepe. Liam Neeson természetesen erre született, Kevin Costner alatt tavaly azért már rezgett a léc, Pierce Brosnant egyenesen ciki volt így látni, Sly és bandája pedig csak akkor életképes ebben a "műfajban", ha poénra veszik az egészet. Nem való ez mindenkinek, sokan már tényleg öregek ehhez a szarhoz, amihez a kulcs egyébként nem a ráncos izmokban, hanem a kisugárzásban, a belső erőben keresendő, amitől annyira kemény lesz az adott film minden perce, hogy leizzad a vászon.

Mint kiderült, Sean Penn kifejezetten alkalmas erre a feladatra. Megvan benne minden, ami hiteles és kőkemény gyilkossá teszi, amitől öröm nézni minden megmozdulását, és igen, a lőfegyverek is baromi jól állnak a kezében - merem állítani, hogy felveszi a versenyt Liammel. Kár, hogy több alkalma nem lesz a bizonyításra, ugyanis a Gunman katasztrofális bukás mind anyagi, mind kritikai vonalon. Szomorú ez annak tükrében, hogy ezt egyáltalán nem érdemelte ki: bár ezerszer látott elemekből építkezik, mégis képes frissnek hatni, elejétől a végéig szórakoztató, akcióit nem finomkodja el, története egyszerű, de teljesen oké, Sean pedig uralkodik, szinte már a tekintetével öl, és úgy hozza a királyt, hogy csak na (bár látszik, hogy a kisujjából rázza az egészet) - nem éppen emlékezetes, de abszolút korrekt kis mozi ez. Ne feledkezz el róla, mert ebben a vérlázítóan sivár áprilisban jól jöhet még. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=th-xtBzcKFA

Címkék: kritika action ray winstone sean penn javier bardem 7/10 gunman idris elba

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr307335088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása