What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

MoziPack XVI

2015.10.18. 09:30 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A tizenhatodik MoziPackban két igen lelkes filmmel foglalkozunk egy kicsit - a CinemaCity filmünnepe támogatásával.

 

Kötéltánc - The Walk (2015)

walk_movie.jpg

Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), a francia kötéltáncos egy nap arról értesül, hogy New Yorkban hamarosan felhúzzák a világ legmagasabb épületeit (biza, a WTC ikreket), és hát ilyen kihívásnak nem lehet ellenállni: muszáj lesz átsétálni a két épület között, de nem a járdán. Jó kérdés, hogy mit láthatott ebben a sztoriban Robert Zemeckis: egy szenvedélyről szóló drámát, egy jópofa fordított heist movie-t, vagy egy 3D-s trükkarzenál lehetőségét - s visszatekintve elmúlt tíz, animációra pazarolt évére, könnyű lenne rámutatni eme utóbbira. S valóban, a Walk nem titkoltan a CG orgiát tolja előtérbe, minden egyes percében arra, s ezzel a fináléra gyúr. Egy nagy cirkuszi show ez - de hát mégis milyen legyen egy cirkuszi artista világszenzációja? Visszanézve valahol lenyűgöző ez a nagyszerű egyszerűség, amire rendezőnk rájött, s aminek szellemében összerakta legújabb művét. Ennek megfelelően filmünk halál laza, kedves és könnyed, ugyanakkor baromi izgalmas, s Zemeckis a legfontosabbat se felejti el, amitől minden működik, s ami nélkül a szédítő mutatvány teljesen üres lenne: hogy minden bohócban ott van az ember is. Életigenlő halálmutatvány a Walk, egyben pedig az év egyik legklasszabb, és legnagyobb lélekkel bíró mozija. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=rBicCZG4vg0

 

Mélyütés - Southpaw (2015)

southpaw_movie.jpg

Billy Hope (Jake Gyllenhaal), a sztárbokszoló a csúcsok csúcsán van, de aztán minden összejön: magánéleti tragédia és válság, kettétört karrier, pénztelenség, szóval totál padló - ám innen szép felállni, s kérdés-e egy pillanatig is, hogy hősünk ezt megteszi-e, főleg úgy, hogy az út végén kislánya várja őt? Ezer és egyszer látott ökölvívós dráma a Southpaw, ami minden létező műfajtársától lop, s egyértelműen a nagy Rocky-t tartja fő példaképének - ám ennél jobban nem választhatna. Sly mennybemenetelében anno az volt a zseniális, hogy a nyomor, a gettó és a pofonok közepette hatalmas szíve volt, s Antoine Fuqua is erre az irányra áll rá, sikeresen. Az ismételten remekül teljesítő Jake Gyllenhaal valóban a poklot járja be, minden irányból mocsok és kilátástalanság veszi körül, meccsei pedig olyan véresek, hogy az már nekem fáj - viszont története annyi lélekkel bír, hogy a felsoroltak ellenére nem tudok mást mondani a Southpaw-ra, mint hogy egy nagyon szép film. Igen, újrahasznosított, kiszámítható meg minden, de (kissé ellentmondásos) személyisége egy pillanat alatt beránt, és nagyon sokáig nem ereszt. Talán a legsötétebb feel-good film, amit valaha láttam. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Mh2ebPxhoLs

Címkék: kritika sport comedy jake gyllenhaal drama walk robert zemeckis forest whitaker 8/10 antoine fuqua rachel mcadams joseph gordon levitt southpaw mozipack

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr277986475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása