What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Daybreakers (2010)

2010.04.09. 12:02 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A megfordult arányú világban Sam Neill sárga szemmel ül a fotelben, és öltönyben, boros pohárból kortyolgatja a vért. Yeah!!!

2019-ben eléggé rosszul áll az emberiség. Valami vírusnak köszönhetően kábé mindenkiből vámpír lett. Na nem ilyen újhullámos ratyivámpír, nem biza. Ezek a klasszikus vámpírok, azon túl, hogy örökké élnek, szétégnek a napfénytől, kizárólag emberi vérrel táplálkoznak, és a karó a szívükben is gondot jelent. Mivel ők vannak többen, az emberek vagy bujdosnak, vagy egy Mátrix-féle telephelyen vannak, ahol lógnak öntudatlan a szeren, és közben szivatják a vérüket. Igen ám, de az ember mint faj és mint táplálékforrás fogyóban van - márpedig a vérnélküliség súlyos mutálódáshoz vezethet egy vámpírnál. Szóval sürgősen ki kell találni valamit...

"Ez a világ annyira biztonságos, mint kotton nélkül lenni a kupiban"

Akkor először az alapokról. A Daybreakers azt a fura hadműveletet hajtja végre, hogy úgy tud klasszikus/régimódi lenni, hogy közben hipermodern. Tök jó gondolat, hogy végre egy film igazi vámpírokat használ. Viszont az még jobb, hogy elképzeli, miként is nézhet ki egy vámpír világ? A film legzseniálisabb pillanatai itt vannak. Vér-büfé a metróban, ablak-letakaró Chevy és még sorolhatnánk. Magának a környezetnek a felépítése barmoi jól sikerült, eszméletlen hangulatos, tapsot neki. Pedig a költségvetés nem volt valami magas.

Aztán itt van a háromféle probléma. Fogy az emberi vér, ezért a vámpírok mutálódnak, ezért valami új szer kell; főhősünk (Ethan Hawke) rühelli a vámpírlétet, mégis az ő munkája ezt az új cuccot összehozni; az emberek készülnek a visszatérésre, ehhez pedig főhős vámpírunk segítségét kérik. És ezek olyan jó arányban vannak egymással, hogy majdnemhogy hibátlan. Közben pedig a film alapból egy akció-gyönyör, elég durva horror-elemekkel, de a lényeg, hogy egy percig nem érzed azt, hogy ez most nem izgalmas.

Meg hát a szereplők. Ethan Hawke persze, hogy tök jó, ő nem is nagyon tud más lenni. Sam Neill bár sok mindent nem csinál, de azt a keveset olyan kisugárzással teszi, hogy nem lehet nem imádni ezt a rohadék karaktert. És akkor mindenki kedvence. Willem Dafoe (YEAH!!!), az emberek egyik vezére, na, ő a csokidísz a sütin, ez a fickó valami félelmetes a maga laza keménységével XD.  (valamint van itt egy Isabel Lucas, aki ugyanannyit csinál, mint a Transformers 2-ben: Jól néz ki. De ennyi elég is).

Összeségében tehát a Daybreakers minden szempontból rohadt jó. Egy kis bűnös élvezet, kemény és véráztatta akciómozi, borzongós szórakozás, és annak nagyon király.  8/10. Ezt a filmet mindenképpen ajánlom megnézni.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ayYiMygqlfo

Címkék: kritika horror ethan hawke action 8/10 willem dafoe sam neill daybreakers

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr921906955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása