What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Szellemíró - The Ghost Writer (2010)

2010.07.18. 12:20 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Roman Polanski új filmje, egyenesen a börtönből.

Ewan McGregor-t egy szép napon egy jól csengő és még jobban fizető állás ajánlattal keresik meg. Neki kellene megírnia az ex-miniszterelnök (Pierce Brosnan) emlékiratait - mert ugye te sem hitted, hogy a nagy emberek a könyveiket saját maguk írják. Szóval Ewan a nagy zsé hatására belemegy, ám ezt később igencsak megbánja. Ugyanis nem ő az első szellemíró, akit erre a munkára alkalmaznak. Kiderül, hogy elődje pár hete öngyilkos lett - bár valószínűbb, hogy meggyilkolták. Hősünk a munkától már nem tud szabadulni, egyetlen esélye, ha nyomozni kezd. Így bukkan a kormányfő múltjának egyre sötétebb titkaira...

"I'm your ghost"

Valószínűleg mindenki hallotta, hogy a rendezőnek, Roman Polanski-nak börtön gondjai voltak az utóbbi időben, illetve, hogy nemrég elengedték. A Ghost Writer utómunkálatainak egy részét eme baljós időszakban végezte el - hát, megnézném, hogy teljesen szabadon és függetlenül hogy sikerült volna ez a film. Mert a Ghost Writer az akadályok ellenére egy baromi jó film. Olyan igazi polanskis. Egy, a helyzetéről igazán mit sem tudó ember véletlenül belecsöppen egy nagyon gáz szituba, és csak saját magában bízva próbálja menteni az életét. Meg persze a jó öreg Roman-féle zárás, miszerint magasról teszünk a közönség lelki békéjére. Az egész olyan régimódi, nyolcvanas évek style, politikai thriller a mába helyezve, mégis izgalmas tud lenni több mint két órán át. Nem feszes vagy pörgős, hanem izgalmas. Persze, a légkör ettől még feszült, McGregor félelme simán átragad a nézőre is. Egyébként a film legjobb húzása ő, hiszen ő viszi a hátán az egészet, és neki köszönhetően működnek a nem csekély számú poénok (!). Amúgy a színészek úgy általában nagyon jól teljesítenek a filmben, még Kim Cattral is elviselhető, viszont ez egyértelműen Ewan filmje.

Szerintem ennél többet nem érdemes írni, hiszen akkor erős spoilerezés venné kezdetét. Ez is egy olyan film, hogy először nézzük meg, aztán lehet róla órákat beszélni. Ha jellemznem kéne, akkor a Ghost Writer az idei Zodiac. Izgi és érdekes, viszont nagyon kell figyelni, ám ezért jutalmat is kapunk: egy rohadt jó filmet. 8/10 simán.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=g4a1VPwLFjY

Címkék: kritika thriller ewan mcgregor roman polanski pierce brosnan crime 8/10 the ghost writer

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr652158587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása