What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Mondd, testvér! - Talk To Me (2007)

2010.08.20. 12:44 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Egy kicsit Rockhajó, egy kicsit Jó reggelt, Vietnam! - úgy tűnik, valami ilyesmi a Talk To Me. Ebből még jó is lehet(ne).

Petey Greene (Don Cheadle), a nagydumás feka börtön éveit tölti, már a kilencediket. Szerencsére, ez nem olyan vészes, hiszen ő a börtön rádió (!) lemezlovasa, és mindenki tiszteli. Dewey Hughes (Chiwetel Ejiofor) egy menő rádió állomás egyik szerkesztő-mifenéje, aki új hangot keres a kissé begyepesedett adóra. Ilyen olyan módon a két zenebolond találkozik, és elkezdik a közös munkát. Petey felrázza a rádiót és ezzel a népet, lassan egész Washington imádja őt. Beindul a szekér. Dewey a menedzser, Petey a sztár, és mennek egyre feljebb a showbizniszben. Dewey ezt élvezi, valóra vált az álma, lassan övé lehet a világ - Petey viszont kezdi visszasírni a börtön kopott stúdióját.

"Did he just say 'blue blazes'?"

Kasi Lemmons (ez egy női név) filmje elsőre tényleg a fent említett két film keveréke, vagy valami hasonló, de ha jobban megnézzük, a Talk To Me valami egészen másról szól. Maga a rádiózás, és annak öröme (sajnos) csak nagyon kicsit van jelen. Ez a film inkább egy amerikai-álom sztori, a semmiből a csúcsra, meg ilyesmik. Ráadásul hőseink amerikai feketék a hatvanas években, szóval még az ehhez tartozó nehézségek is bejátszanak.

Túl sok mindent akar ez a film elmesélni, és túl sok minden akar lenni egyszerre. Az első órában egy jó kis vicc, jó dumákkal és szituációkkal - a másodikban pedig nagy és mély dráma a sztárságról, a barátságról, meg mindenről. Nem mondom, vannak filmek, amik nagyon jól megoldják az ilyen váltásokat, és akkor álatlában egy tök állat film lesz belőlük - na, a Talk To Me nem ilyen. Szerintem meg kellett volna maradni az első félidő hangulatánál. Még az is belefér, hogy Petey hogyan nyugtatja a népet Martin Luther King halálakor. De amúgy meg valami nem stimmol. Jó, tudom, ez egy igaz történet, feldolgozni az adott eseményeket, és ha így volt, akkor így volt, etc, etc - de ez nem zárja ki azt, hogy egy film egyenletesen jó legyen. Mert a színészek jók, Cheadle nagyon hozza az egészet; ha van zene, az is jó, James Brown-tól a Supremes-ig egészen baró kis számok vannak; és még a poénok is betalálnak, ha éppen úgy adódik. De ez egész túl van drámázva. Na, az már nem jó.

Félreértés ne essék, nem rossz film a Talk To Me, sőt, egészen jól elvan vele az ember. De miuátan fokozatosan romlik, ez is beáll az "egyszer jó" kategóriába. Nem történt semmi baj, ez van, és kész. 6,5/10. Azért egyszer tényleg jó, nyugodtan meg lehet nézni.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GdmwrtqWgr8

Címkék: kritika drama don cheadle chiwetel ejiofor 6.5/10 talk to me

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr952235151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása