What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Könnyű nőcske - Easy A (2010)

2010.11.03. 09:15 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Emma Stone rulez!

Olive, annak ellenére, hogy veszett jó csaj, a középsulisok azon táborába tartozik, akik mélységesen le vannak szarva. A kutya se törődik vele, sokan még a nevét se tudják. Egy nap azonban egy meleg srác (akinek még rosszabb a helyzete) segítséget kér tőle: valami feltűnő helyen szexet kellene imitálni, hogy a többiek végre leszálljanak róla. Olive, mivel arany szíve van, a megfelelő fizetség ellenében belemegy a dologba. Az akicó jól sikerül, bár lesz némi mellékhatása - Olive rögtön megkapja a suli ribanca címkét. Erre nemhogy elsüllyedne szégyenében, hanem szinte vállalkozássa duzzasztja az ál-szex bizniszt...

 "A is for Awesome"

Már most mondom, hogy ez az írás írtó rövid lesz. Ugyanis szerintem az Easy A-ről túl sokat nem lehet írni. Jó. Nem olyan jó, mint a híre, és a nyomába se ér a Superbadnek vagy a Nick & Norahnak, de jó. A konfliktusa jólesően újszerű és pofátlan, a mellékszereplők bár teljesen kibontatlanok, de azért jópofák, és végre nem egy srác a főszereplő totál lúzer. Tinivígjáték társaitól a film mondjuk elüt abban, hogy nem poénközpontú, sokkál inkább a hangulatra, és a félig-meddig komoly belső drámá megy rá - egyszer csak azon kapom magam, hogy nincs poén, amin röhögjek. De azért ez egyáltalán nem baj, ez most másról szól. Valamint egészen szépen épül az egész, a kvázi semmiből, melyhez ügyesen használja a narrációt - de ezek már olyan színtelen-szagtalan mondatok, hogy el se hiszem, hogy én írom. Ugyanez volt a gondom bő egy éve az Adventurelandnél is: hova ragozzam még azt, hogy jó?

Viszont valakit még ki kell emelni, és külön megdícsérni, ez pedig Emma Stone. Ha valaki tud olyan filmet, amiben ez a csaj nem volt jó, kérem szóljon, mert én nem emlékszem ilyenre. Ahhoz képest, hogy milyen fiatal, eléggé kijárt már neki egy főszerep, és hát mit mondjak - ezt a filmet miatta érdemes megnézni. Egy cseppet se érződik rajta a főszereplőség súlya - tök természetesen jópofa és vagány, egészen szeretnivaló. És olyan lába van, hogy lehidalsz. Hülyeség lenne azt mondani, hogy ő viszi a hátán a filmet, hiszen ez egy tipikus háton-vivős film, így inkább azt mondon, hogy profin teszi mindezt.

Azért nem is lett ez olyan rövid, mint én azt gondoltam, bár a lényeg továbbra is két karakterben megfogalmazható. Jó. És mint írtam, annyira azért nem, igazából csak 6/10 lenne, de Emma annyit dob a dolgokon, és külön ő kap egy plusz pontszámot. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=KNbPnqyvItk

 

Címkék: kritika comedy 7/10 emma stone easy a

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr232418893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása