What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: X-Men: Az elsők - X-Men: First Class (2011)

2011.06.07. 10:20 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ha Matthew Vaugh kapott volna még egy fél évet...

A későbbi X prof és Magneto, vagyis Charles és Erik a hatvanas években találkoznak először. Hamar kiderül, hogy közös ellenségük van, így szövetséget majd barátságot kötnek. Ellenségük legyőzéséhez azonban össze kell szedniük egy csapatot, így nekiállnak fiatal mutánsokat felkutatni. A végére össze is jönnek hatan. Így lesz az X-Men első osztálya. Kezdődhet a harc!

"Na húzzatok a francba"

Alig több, mint egy évvel ezelőtt kérte fel a Fox a Kick-Ass-el akkor éppen mennyekbe ment Matthew Vaughn-t, hogy ugyan, rendezze már meg a következő X-Men filmet, de izibe ám, mert le fognak járni a jogok, és akkor a stúdió elveszíti a franchise-t. Így a kisebb fajta filmekhez szokott (azért a Stardustnak se volt egy giga költsége) Vaughn a nyakába kapott 160 millát és egy sehol sem álló produkciót. Kábé 11 hónapja volt arra, hogy a semmiből összehozzon egy olyan filmet, amire normál esetben minimum másfél, de inkább két- két és fél éve van az embernek. Ez azért gyilkos menet. Látva a végeredményt, bele se merek gondolni, mi lett volna, ha Vaughn a megszokott időt kapja.

Ugyanis a First Class bitang jó film lett. Okos történettel, külsőleg és belsőleg jól összerakott karakterekkel (belső: Magneto, rulez!; külső: Azazel, állat!), és valódi mélységgel bíró problémákkal. A First Class egyszerre újítja meg és marad hű az alap trilógiához, ráadásul még "Vaughn" is van benne (önmagadra légy büszke), nem beszélve a remek színész gárdáról (Michael Fassbender minden pénzt megér), akciójelenetekről, zenéről (nem egyszer elektró-gitár zúzás, wow!!!), na meg a jó poénokról, amik belesimulnak a halál komoly sztoriba. Ha lett volna rá idő, talán a legjobb képregényfilmet sikerült volna összehozni.

Mert a First Class egy helyen komoly hézagokkal bír, mégpedig az apró simítások terén. Ez így elsőre nem tűnik nagy gondnak, de a látva a filmet, eléggé szembetűnő. Rengeteg helyen buták a párbeszédek, amiket nagyon át kellett volna írni, a kezdő kábé 10 perc egyszerűen csapnivaló meg ilyesmik. Na meg a CG, ott is nagy problémák vannak, ami egy alapból látvány orientált filmnél eléggé elfogadhatatlan. Meg a lezárás is eléggé ügyetlen, én még húztam volna ezt a SPOILERSPOILERSPOLIERszátválásSPOILERSPOILERSPOILER dolgot pár további részig. Ezek együttesen sajnos súlyos pontokat vesznek le a végső értékelésből.

De a poén az, hogy látván az egész filmet, ez úgy nem is érdekli az embert. Mert tényleg hihetetlen jó. A First Class olyan, mintha a világ legállatabb "rough cut"-ja (durva vágás) lenne, amin tényleg már csak aprókat kellene fésülni. Mert működik, magával ránt, és a geek csak tátott szájjal ül néha, hogy ez igen! És ezt ilyen hiányosságokkal elérni azért nagyon nem semmi. Ezért csak elismerés jár.

Így a First Class "csak" az egyik legjobb képregényfilm lesz, ami X-társaihoz simán felnő, sőt, még veri is őket, még így is. Ha én lennék a Fox, akkor a Vaugnnak megengedném, hogy a DVD-re rendesen befejezze a filmet, és akkor simán lenne 10/10. Így csak 8,75/10, és ismerve a hátteret, ez igazán lenyűgöző. Éljen a First Class!

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=o8ccSiH4olo

és még a best cameo ever is belefért.

Címkék: kritika scifi fantasy drama action x men superhero james mcavoy oliver platt 8.5/10 matthew vaughn nicholas hoult michael fassbender jennifer lawrence x men:first class 8.75/10

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr432963940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása