What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Förtelmes főnökök - Horrible Bosses (2011)

2011.08.05. 15:21 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ez akár még egy jó poén is lehetett volna.

Három hősünknek (Jason Bateman, Jason Sudeikis és Charlie Day) elege van abból, hogy munkahelyeiken állandóan szívnak a rohadék főnökök miatt. Ezért elhatározzák, hogy az egyetlen megoldás az, ha megöletik őket. Ám mivel nem találnak embert a melóra, maguk ismerkednek meg az emberölés mesterségével, ami nem lesz könnyű...

"Your first name is 'Mother Fucker?"

A Horrible Bosses egy iszonyat jó alapötlettel rendelkezik, a baj az, hogy nem tudja jól kihasználni azt. Mert hát az, hogy nyírjuk ki a főnököt, ráadásul három különböző rohadék-szintet megütőt, hát az egy aranybánya. Repkedhetnének a poénok jobbra balra, és az ember a széke alá röhöghetné magát. De sajnos nem, ugyanis filmünk, bár rendelkezik néhány igazán jó poénnal, nem tud eléggé vicces lenni ahhoz, hogy felnőjön a utóbbi évek R-rated vígjátékainak szintjéhez. Mondjuk lehet, hogy csak velem van a baj, mert én Will Ferrell-i magasságokhoz vagyok szokva.

Főhőseink három fős csapata is hagy némi kívánnivalót maga után. Bár elsőre jó összeállításnak tűnik a három végletekig szivatott alkalmazott, egy idő után rájöhetünk, hogy ezt már láttuk valahol - a Horrible Bosses nagyon próbálja a Hangover baráti körét visszaadni. Itt van a síkhülye, a viszonylag menő, és a "ezt nem kéne" józan gondolkodású - mind kicsit átalakítva ugyan, de a lényeg ugyanaz. De ez még megbocsátható lenne, ha tudnának olyan jól együttműködni, mint másnaposék - de ez is elmarad, az átérezhető csapatszellem terén komoly hiányosságok vannak.

A főnökök hármasa is elég kiaknázatlan: annak ellenére, hogy egy egész marketing épül rájuk, ketten bőven az árnyékban maradnak (Aniston és a méltatlanul kevés időt kapó Farrell), és csak egyikük, Kevin Spacey kap nagyobb teret, ami a film egészét nézve érthető - ő legkidolgozottabb és leggenyább egyben. Előbb említett két főnökünk összes poénja pedig el van lőve a trailerben.

És ez majdnem az egész filmre is igaz: akit csak a legjobb pillanatok érdeklenek, annak inkább az előzetest ajánlom. Sajnos a Horrible Bosses egy olyan film lett, ami nem tudott a saját zsenialitásával mit kezdeni: iszonyat jó alapok mennek a lehető leglangyosabb irányba. Egyébként összességében nem rossz filmmel állunk szemben, el lehet lenni vele száz percet. Csak ebben sokkal több volt. 6/10. Olyan semmilyen. 

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=YnzIA-yu268

Címkék: kritika comedy jennifer aniston kevin spacey colin farrell 6/10 jason bateman horrible bosses jason sudeikis charlie day

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr13128222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása