What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Warrior (2011)

2012.03.07. 09:52 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Gondolom azt mindenki tudja, hogy bármilyen küzdősportos világbajnoksághoz alapkövetelmény, hogy az ember a béka feneke alól törjön fel. És ez még csak az első klisé.

Brendan (Joel Edgerton) és Tommy (Tom Hardy) rég elhidegült testvérek. Előbbi a családja megélhetéséért küzd, utóbbi meg csak gyűlöl mindenkit - ám mindketten remek harcosok. Mikor meghirdetnek egy bazi nagy ketrecharc tornát, mindketten beneveznek az öt milliós fődíjért.

"You ain't no brother to me"

Bár tavaly ősszel enyhén szólva is csúfosan leszerepelt a pénztáraknál, a Warrior rövid úton a letöltők nagy kedvence lett, és rengeteg filmes blogger éves toplistájába is bekerült, merthogy milyen igaz, és szép, és katartikus filmélmény. A világhálón ezerszer jobban tudott terjeszkedni és szinte már rajongókat szerezni, és ez több, mint érdekes jelenség. Főleg úgy, hogy a Warrior egy ritka vacak film. Annyira erőltetett és kiszámítható, hogy az jóformán már felháborító - aki látott már legalább egyszer (küzdő) sportos filmdrámát (sőt, aki látott már valaha filmet), az percre pontosan megmondja, hogy mi fog történni a 140 perc (!) alatt. Merthogy az ex-alkoholista apuka, aki már ezer napja nem ivott, egyszer tuti poharat ránt, mint ahogy a férje ketrecharcait is fennhangon ellenző feleség is meg fog fordulni a nézőtéren a legszükségesebb pillanatban. De az igazi lényeg a következő: két ellenséges testvér egyazon tornán indul - na, vajon összekerülnek-e a döntőben? Hát persze hogy, és ezt az összes néző tudja, aki jegyet váltott erre a klisémúzeumra. Ennek ellenére az alkotók nem voltak restek majd' két órán át felvezetni ezt a találkozót, ami egyszerűen röhej. És ha már ennél a két óránál tartunk, az se stimmel ám, kezdve ott, hogy Tom Hardy karaktere kimerül annyiban, hogy csúnyán néz, és ő most mindenkit szívből utál a világon (miért is?), egészen addig, hogy a két tesó egyáltalán nincsen testvérként ábrázolva (azt hiszem egyszer találkoznak, és akkor se csinálnak semmit csak veszekszenek), így végső küzdelmük teljesen érdektelen. 

Ám addig a bizonyos összecsapásig a film bár kiszámítható, de legalább nézhető, jó alakításokkal tarkított (leginkább Nick Nolte részéről, de persze egy ponton az is elromlik), és néhány egészen látványos pofon is elsül a ringben. Viszont amikor hőseink szembekerülnek egymással, minden borul. Egy akkora giccsparádé válik az egészből, amilyet csak ritkán látni - szinte önmaga paródiája lesz. Ha pedig a stáblista pár másodperccel később érkezik, még cukormázzal is nyakonöntenék ezt az elvileg tesztoszteron-mozit. Legalább ezt megússzuk, de a helyzet így is menthetetlen. 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bwgG6OfW7Yo

Viszont ezek alapján tuti, hogy Tom Hardy zseniális Bane lesz.

Címkék: kritika sport drama warrior nick nolte 4/10 tom hardy joel edgerton

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr334294876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása