What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A hihetetlen Hulk - The Incredible Hulk (2008)

2012.04.29. 10:44 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Négy évvel ezelőtt a Marvel kettős belépővel támadott: az Iron Man után másfél hónappal már a Hulk reboot dübörgött a mozikban.

Bruce Banner (Edward Norton) Dél-Amerikában bujkál, és próbálja kikúrálni magából a zöld szörnyet. Ám egyszer véletlenül nyomot hagy, így hamarosan az egész hadsereg üldözi őt. Jobb ötlet híján visszatér szerelméhez, Betty-hez (Liv Tyler), hogy közös erővel megtalálják a megoldást, és a gyógymódot.

"- How do you feel?
- Like a monster"

Nem lehet könnyű Hulkot filmre adaptálni, hiszen mikor hősünk éppen szuper, akkor pont átváltozik valami/valaki mássá, mint amit addig, emberi formájában megszoktunk - ez a más pedig egy kigyúrt ösztönlény. A néző pont akkor veszítheti el (teljes joggal) az azonosulási pontját, amikor akció van, vagy a világ kerül megmentésre, és ez így nem igazán működőképes. 2003-ban Ang Lee-nek nem is jött össze (ráadásul ő még a mainstream keretet is erősen feszegette) - az akkori Hulk egy totális mellényúlás volt, melyben hősünk egyik alteregóját se sikerült szerethetőre csinálni, hogy az egyéb gondokról (pl. történet) ne is beszéljünk. Mikor a Marvel belevágott saját filmsorozatába, és visszavásárolta a Mokányt (először tényleg ez volt a magyar neve), nagyon ügyesen belátta, hogy itt nagyon komoly változtatásokra lesz szükség. Mint azt már az Iron Mannél is láttuk, a Marvel bevallott kenyere a popcorn-mozi. Zöld óriásunkat is ebben a szellemben gondolták újra, és ez az irány még mindig klasszisokkal jobb, mint Lee elcseszett blockbuster-melodrámája - egyszerűen ezt kívánja a matéria, és Nolan legyen a talpán az, aki ezzel jól szembe tud menni.

Az új Hulk minden tekintetben köröket ver a régire (és hál' Istennek nem akarja azt újra elmesélni), és itt derült ki az is, hogy Marvelék hogyan állnak filmjeikhez: náluk az ember az első. Ennek érdekében annyira rágyúrtak (az egyébként telitalálat) Edward Norton karakterére, hogyha az egyszer se változtatna bőrszínt, akkor is csudajó filmet kapnánk. Bruce Bannert sikerült kvázi a nulláról életre kelteni, ami nagyon sokat dob a dolgon - ha minden igaz, megformálója eléggé sokat is dolgozott a filmen, hát, látszik az eredmény. És bár a kulcs nyilvánvalóan a főhősünk, a tudomány szerencsére itt nem áll meg: az Incredible Hulk remekül lavírozik jellemek, akciók és drámák között, mindegyik részét a lehetőségekhez mérten jól kihasználva. Nem tagadom, nem egyszer becsúszik egy-egy eléggé nagy butaság, de annyi baj legyen, hiszen a lényeg az, hogy a dühöngő monstrum köré egy nagyon szórakoztató, sőt, saját műfaján belül jó filmet sikerült összerakni. Hogy ebben mennyi a része Louis Letterier rendezőnek, és mennyi Nortonnak, illetve magának a stúdiónak, az már más kérdés. 7,5/10. A zene pedig külön kiemelendő.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=NWWzve8Z90s

Címkék: kritika marvel hulk drama action edward norton superhero liv tyler 7.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr134479010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása