What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Ted (2012)

2012.08.28. 19:30 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Seth MacFarlane beszabadult a filmvilágba.

ted02.JPG

John (Mark Walhberg) kis korában azt kívánta, hogy macija, Ted keljen életre, mert akkor végre lenne egy barátja. A kívánsága teljesült, és nem is múlt el: pár évtizeddel később Ted még mindig a legjobb haver, lehet vele füvezni, sörözni és mozizni. John-nak viszont (barátnője unszolására) lassan fel kellene nőnie, így az örök barátok nagyon nehéz időszak elé néznek...

"Ott egy szar a földön"

Seth MacFarlane-ről teljes joggal egy idióta ugorhat be neked, aki zseni is egyben, hiszen a neve globálisan teljesen összemosódott a Family Guy-al, ami ugyebár korunk legzseniálisabban idióta mozgóképterméke. Ám egy kis utánajárással ki lehet deríteni, hogy - bármily hihetetlen is - ez a srác nem csupán egy rajzasztalhoz tévedt füves: van a zsebében egy animátor diploma, rendesen benne volt a Cartoon Network klasszikusaiban (Johnny Bravo; Dexter; Chicken And Cow), hivatalos geek igazolványával nem egyszer surrant be a filmvilágba (mint Johann hangja a Hellboy 2-ben), saját produkciós cége van, emellett még énekel, zongorázik, színészkedik, valamint egyfolytában fityiszt mutat Amerikának és a világnak. Most eljutott a rendezéshez, és ebbe se bukott bele.

Első nagyjátékfilmjébe, a Tedbe gyakorlatilag mindent beleöntött, amihez ért: geek-világ, infantilizmus, bromance, és természetesen a rá jellemző gyilkos humor, ami nem kímél semmit és senkit, és ami láthatóan nem csak a kisképernyőn állja meg a helyét. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy azzal, hogy MacFarlane belépett a filmvilágba, a vígjáték műfaja egy alapos restauráláson fog átmenni (kábé olyanon, mint amikor Apatow vagy Ferrell idézett elő), hiszen filmünk olyan elemekkel operál, ami eddig a nagyvászontól idegen volt. De ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre csak élvezzük a Tedet, mert hát erre van kitalálva. Száz percnyi rekeszizom-görcs ez, nem kevesebb - ám nem is több. Ugyanis maga a sztori nem valami vastag, sőt, papírvékony (ez a nagy felnövéstörténet nem éppen kidolgozott, de legalább ötletes és a maga módján aranyos), és a játékidő nagy részében minden egy helyben áll - hogy ennek oka az "elsőfilmességben" keresendő, vagy Seth csakis húsz percekben tudja kiélni magát, ez egyelőre rejtély. Az viszont világos, hogy rendezőnk ráérzett a hiányosságokra, és gőzerővel igyekezett azokat feledtetni - és ez sikerült is. A Tedben olyan sebességgel repkednek a jobbnál jobb gegek, utalások, és személyre szóló beszólások (tisztára, mint egy élőszereplős Family Guy), hogy engem aztán baromira nem érdekel, ha gond van a cselekménnyel, vagy a mondvacsinált csúcsponttal - hiszen nem tudom, mikor röhögtem utoljára magamat ennyire a szék alá. Esetünkben pedig ez a lényeg, ezért nézzük ezt a mozit, aminek az alkotója se ígért az agyament entertainment-nél többet. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9fbo_pQvU7M

És hiszed vagy sem, de ennek a fickónak jegye volt a WTC-be zuhanó gépre.

Címkék: kritika comedy mark wahlberg mila kunis ted 8/10 giovanni ribisi seth macfarlane

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr954737849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása