What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

NonTheaterPack XV

2014.09.08. 18:15 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Három indie film a fiatalságról, annak megélésről, az azon való túllépésről, és az abba visszavágyásról.

 

Az első igazi nyár - The Way Way Back (2013)

way_way_back_movie.jpg

A tizennégy éves, szégyellős Duncan rühelli anyja (Toni Colette) új, eléggé seggfej pasiját (Steve Carell), ám úgy tűnik, az egész nyarat együtt kell kihúzniuk egy üdülővárosban - még szerencse, hogy van jófej szomszéd lány (AnnaSophia Robb), még jobb fej, bohém pasas (Sam Rockwell), és nyári munka a helyi strandnál, így hősünk talán mégis átvészeli az időszakot, s ki tudja, talán még felnőtte is formálódik. Igazi, hamisítatlan, nyári coming-of-age indie film a Way Way Back, ami ugyan nem hoz újat ebbe az egyre inkább kifulladó műfajba, de amit csinál, azt nagyon jól csinálja. A környezet szuper, a nyár abszolút átjön, a mellékszereplők telitalálatok, a humor és a dráma egyaránt remekül működik,  és ami a legfontosabb, a lélek is tökéletesen a helyén van. Már majdnem azt mondanám, hogy egy kitűnő film, méltó testvére az Adventureland-nek, ám sajnos van egy, eléggé nagy defektje a dolognak: főszereplőnk, Duncan karaktere, illetve az őt alakító Liam James teljesítménye maradéktalanul kimeríti az üresség fogalmát, ez pedig sajnos hatalmasat von le az amúgy nagyon jó összképből. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OwNo1i3jkCo

 

The Spectacular Now (2013)

Sutter a gimi császára: hatalmas dumája van, érti az életet, ráadásul tényleg jó fej, és mindenki szereti. Barátnője azonban szakít vele, ám ő még ebben is mázlista, hiszen egyből megismeri Aimee-t (Shailene Woodley), aki kívülálló ugyan, de nem lehet nem beleesni. Hibátlan tinifilm lehetne a Spectacular Now, hiszen stílusa van, ügyesen kerüli a kliséket, a tartalma pöpec, a kamaszkori érzelmeket is jól kapja el, és még sorolhatnám egy ideig, hogy mi minden is jó benne. A probléma pont ott van, ahol azt nem lehet elnézni, mégpedig a főszereplőkben. Bár Miles Teller és Shailene is remekül alakít, a papírra vetett karaktereikkel és a rendezéssel ők sem vehetik fel a harcot: Sutter és Aimee annyira, de annyira a szélsőségeket képviselik (előbbi egy egyszemélyes drámaszakkör, akinek percenként szétrúgnám a seggét, utóbbi meg olyan tökéletes, hogy ilyen nem létezik), hogy egyszer csak mindkettőjük túl sok lesz, s így hiteltelenné válik a buli. Kár, mert egy kis finomhangolással ez egy alap gimifilm lehetne. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DeMFtxoOci8

 

Safety Not Guaranteed (2012)

Az apróhirdetések közt egyszer csak feltűnik egy felhívás: egy fickó, Mark Duplass társat keres időutazáshoz. A helyi lap riportere és két ifjú segédje (egyikük Aubrey Plaza, akitől még mindig rosszul vagyok) rászáll a témára, utánajárnak a pasasnak, aki valószínűleg őrült, de lehet, hogy csak magányos. Harmadik inide filmünk kivételesen nem a felnövésről, hanem a fiatalkori öröm felnőttkori visszaszerzéséről szól, amibe belefér a szerelem, a bizalom, na meg a csodákra való fogékonyság. Ahogy érett főhőseink lassan kinyílnak, az őrültről pedig kiderül, hogy ő igazából csak valamilyen a sok szürkeség között, fantasztikusan jó, érzelmes, vicces, és még kellőképpen izgalmas is - Colin Trevorrow remek munkát végez első filmjében. A Safety végül egy energiától és élettől duzzadó feel-good mozi lesz, ami elől tuti vigyorogva fogsz felállni - ráadásul úgy, hogy már a felétől úgy érzed, hogy tök mindegy, van-e időgép, az utazás már úgyis megvolt. A befejezéstől meg tapsolni fogsz, ezt garantálom. 8/10, jó kezekben vannak a dínók. 

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=73jSnAs7mq8

Címkék: kritika comedy toni collette drama 7/10 8/10 sam rockwell annasophia robb steve carell mark duplass kyle chandler shailene woodley nontheater pack safety not guaranteed the spectacular now the way way back miles teller colin trevorrow aubrey palza

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr796679519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása