What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Elrabolva 3 - Taken 3 (2015)

2015.01.17. 15:03 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Minden elfogyott.

taken308.jpg

Bryan Mills (Liam Neeson) ezúttal nem elrablással, hanem egyszerű gyilkossággal találja szemben magát - ami azért nem annyira egyszerű, lévén az áldozat hőn szeretett ex-felesége (Famek Janssen), az esemény pedig úgy lett végrehajtva, hogy úgy tűnjön, hősünk a hunyó. Ez természetesen bosszút kíván.

"Good luck"

A szerencsés csillagzat alatt született első, immáron hét éves első Taken számomra még mindig a tökéletes akciófilm. A 2012-es, profithajhász folytatás bár széles e világon kritikai elutasítást kapott, nekem valahogy mégse volt vele problémám - annak ellenére, hogy elődje nyomába se ért, a tisztességes szintet azért megütötte, és hát bármikor, bármeddig elnézem, ahogy Liam megy, és öl. Össz-vissz a széria ez utóbbi erénye az, amiért lelkesen ültem be a harmadik, a hírek szerint katasztrofálisan rossz (RT: 10%) harmadik eresztésre, melyben egyébként már senkit se rabolnak el.

Nos, a Taken 3-ból már ez az egyszerű kis bűnös élvezet is kiveszett: Liam már nem nagyon öl, max a kizárólag a hátukat mutató kaszkadőrei futkároznak néha, s igazából ez a hiány az, ami totál kinyírja az egészet. Ha ez, és a vele járó izgalom és tesztoszteron-löket legalább olyan mértékben jelen lenne, mint a második rész esetében, akkor valószínűleg nem zavarnának annyira azok ordító baromságok, amik grasszálnak ebben a filmben, kezdve Forest Whitakertől, a világ leghülyébb nyomozójától, aki gond nélkül megeszi a bizonyítékot, Famke seperc alatt új arcra cserélt férjén és a roppant eredeti módon szarrá csavart, de ettől csak még szarabb mögöttes bűnügyön át, egészen addig, hogy ha egy Prosche-val nekimész egy repülőnek, utóbbi az, ami súlyosan sérülni fog. De hiányzik a stílus, hiányzik a coolság, így pedig unvenet unalom telepszik erre a pöcegödörre. Még szerencse, hogy Liam nagy ritkán előkerül, s akkor szimpla jelenlétével képes valamit megmozgatni benne. 3,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=JuU0M2xBasc

Címkék: kritika action liam neeson taken forest whitaker famke janssen 3.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr987082139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása