What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

MoziPack X

2015.03.11. 08:14 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A mai MoziPackban látszólagos másolókkal ismerkedünk meg.

 

Liza, a rókatündér (2015)

liza_a_rokatunder_movie.jpg

A magyar film kreativitása manapság kifullad a másolás fogalmában (helló, kézilabda reklám), így nem csoda, hogy Lizára (akin a rókatündérek átka ül, tehát minden férfi meghal, aki megkívánja őt - hát hogy lesz így szerelem és happy end?) az első előzetesétől kezdve úgy tekintettem, mint egy hazai Wes Anderson kopira - hála az égnek, hogy végül csak kis részben lett igazam, és jó nagy részben tévedtem. Ujj-Mészáros Károly alkotásának valóban a jó öreg Wes az alapja, építkezésének kiindulópontja, de a párhuzam itt meg is áll - a továbbiakban filmünk ugyanis egy roppant eredeti keverék, egy szinte meghatározhatatlan zsáner mix, amit nem lehet nem imádni. A Liza egyszerre romkom, fekete komédia, valamennyire szatíra, és még misztikus thriller is, ezt a rengeteg oldalt pedig annyi szeretet, kedvesség és jóféle humor fogja össze, hogy szinte szétreped a vászon. A poénok zseniálisak (Mekk, Mekk!), az érzelmek szívmelengetőek, ahhoz pedig valami természetfeletti csoda kell, hogy a címszereplőt megformáló Balsai Mónika januárban ne legyen ott az év legjobb női között. Nem hittem volna, hogy még valaha ilyet mondok hazai mozgóképre, de a Liza, a rókatündér kurvajó. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=JALDIrbyIeA

 

Vadon - Wild (2014)

wild_movie.jpg

Reese Witherspoon egyedül vág neki a vadonnak, közben átgondolja az életét, én pedig képtelen voltam elszakadni a gondolattól, hogy amit most látni fogok, az az Into The Wild, csak csajfilm köntösben. Nos, szerencsére ismét tévednem kellett - Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club) művének az utazáson kívül semmi köze Sean Penn filmjéhez, de még gyakori összehasonlítási pontjától, a 127 Hours-tól is rohadt messze áll. Bár mindhárom filmben a természet az úr, és a lelki nagytakarítás a főszereplő, hőseink indítékai nagyon is különbözőek: Emile Hirsch  saját hülyeségének és arroganciájának áldozata, James Francot pedig a véletlen sodorja oda, ahova, Reese viszont önként és dalolva vezekel, múltbéli tettei és önmaga miatt - ennek köszönhetően az ő belső túrája messze a legérdekesebb. Vallée nem is finomkodik a folyamat bemutatásában, legyen szó annak valódi, vagy fejben történő részéről: a Wild kemény, de egy pillanatig se túlzó vagy öncélú - egyszerűen életszagú, a szó legjobb értelmében. Kár, hogy mikor már majdnem élménnyé válik, rendezője nem bírja tovább, és az utolsó pillanatban bedobja a giccs-bombát, ami biza robbantja az egészet - s csak később jössz rá, hogy eme pillanat volt maga a katarzis. A Wild tehát csodás utazás, ami pont az utolsó métereken töri ki a bokáját. Szomorú. 7,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=tn2-GSqPyl0

Címkék: kritika hungary comedy wild drama reese witherspoon crime 8.5/10 7.5/10 balsai monika mozipack liza a rokatunder

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr847258739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása