What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Titanic 2015 - harmadik rész

2015.04.23. 17:25 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A 22-ik Titanic Fesztiválról való beszámoló utolsó felvonásához érkeztünk. A szekciónak pedig pedig nem kisebb a feladata, mint rendbehozni a középtájon igencsak sérült becsületet.

 

Péntek

Automata (2014)

automata_movie.jpg

A fesztiválon nemcsak a skandinávok próbálkoztak be egy álomgyári zsánerrel, hanem a spanyolok is (a bulgárokkal karöltve) - és szerencsére a sci-fi jobban jött ki a dologból, mint a western. Gabe Ibanez filmje, az Automata (melyben a jövő robotgyárának egyik biztosítási ügynöke, Antonio Banderas jön rá igencsak érdekes dolgokra a mesterséges intelligenciával kapcsolatban) szinte szétfeszül az ambíciótól, az alkotásvágytól, és attól, hogy igazi minőséget vonultasson fel. Részleteiben sikerül is neki: alapfelvetései jók, a történet korrekt, a hangulat megvan, és európai létére itt-ott még meglepően látványos is. A baj az, hogy ez a mű a tuti biztosra megy, ennek érdekében a műfaj legnagyobbjainak legjobb alkatrészeiből rakja össze magát (helló, Blade Runner, helló, A.I., hello... izé... I, Robot?), ennek viszont az a következménye, hogy egy hatalmas saláta lesz egészből, amibe hiába van ott minden, mégse áll össze egy egységes valamivé. Legnagyobb rákfenéje pedig az, hogy az Ex-Machina árnyéka is csúnyán rávetül, ami hasonló műveletet hajtott végre, viszont elképesztően jól. Azért nem kell ezt a filmet elvetni, sőt: újdonságot ugyan nem ad, de egy egyszeri érdekességnek bőven jó, a mögötte levő lelkesedés nagyon tiszteletreméltó, és még a robotok is faszák benne. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kyacm2FNSO4

 

Szombat

Camp X-Ray (2014)

camp_x_ray_movie.jpg

Kristen Stewart börtönőr Guantanamóban. Igen, én is leestem az székről a röhögéstől, amikor ezt meghallottam, és a film kezdetekor se tudtam túllépni ezen a szürreális ötleten. Aztán jött Kristen, és kábé másfél perc alatt teljes meggyőzött engem arról, hogy ő börtönőr Guantanamóban, és be lehet kussolni. Nagy örömömre szolgál, hogy a sokat szidott művésznő igenis teper azért, hogy visszaszerezze tekintélyét, és az utóbbi pár filmjét elnézve ez hamarosan be is teljesül majd. Én szurkolok, főleg egy ilyen alkotás után, mint a Camp X-Ray. Láttunk már sok börtönfilmet, láttunk sok poszt 9/11-es filmet, és láttunk sok "nem minden bűnös rossz ember" filmet is - a tárgyalt darabban viszont az a remek húzás, hogy ezeken képes felülemelkedni. Őr és rab drámájában a környezet és az előzmények eltörpülnek, a lényeg két olyan ember kapcsolata, akik nem lehetnek egymással kapcsolatban - kvázi egy ezredik Rómeó és Júlia történet ez, erkély helyett rácsokkal, szerelem helyett puszta kommunikációval, szentimentalizmus helyett mély és igaz emberséggel. Igazából ez utóbbi az, amiről Peter Sattler rendező mesélni akar, és sikerül is neki - de nagyon. Szép és megindító, mindenfajta álszentséget, cukormázat vagy túldramatizálást nélkülöző film a Camp X-Ray, ami ugyan néha lassabb a kelleténél, és jó időbe telik, mire tényleg beindul, de olyan érzelmi katarzist, mint itt, biztosan nem mostanában éltél át. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=V602GMSSo0Y

 

Összességében azt kell mondjam, hogy ha jövőre csak fele ilyen színvonalas kínálat lesz a Titanic fedélzetén, már mi nyertünk.

Címkék: kritika scifi automata antonio banderas drama 7/10 8.5/10 kristen stewart camp x ray titanic feszt

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr497392332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása