What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A dolgok állása - State of Play (2009)

2009.05.31. 11:34 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Russel Crowe lemegy újságíróba, akinek a barátja, Ben Affleck jó nagy zűrbe keveredik, amit meg kellene oldani az újságírós-thriller műfaji keretei között. Menni fog? Naná!

A 2003-as BBC-s sorozatból készült film Kevin Macdonald rendező érdeme (ő rendezte Az utolsó skót király-t, kell ennél több?), de a filmet mégse ő, hanem Russel hajtja. Soha nem kedveltem igazán ezt a pasast, de most végre meggyőzött. Mr. Crowe nagyon tud, ha akar, remekül hozza a profi firkászt, egyszerűen öröm nézni. Éppen ezért se Ben Affleck, se a szerkesztőt alakító Helen Mirren (mondjuk ő elég keveset is szerepel) nem tud kitörni Russel árnyékából, hiába adnak bele ők is mindent. Rachel McAdams talán kicsit megközelíti főszereplőnket, bár nem tudom, hogy ezt most azért gondolom-e, mert a többiekhez képest sokat van a vásznon, vagy mert tényleg jó volt. Mindegy, lényeg a lényeg, Russel mindent visz, erre a filmre miatta érdemes bemenni, istenjó az ürge!

"Álljon a sarkára, emelje meg a hangját, üvöltözzön és védje meg a sztoriját"

A film maga pedig roppant szórakoztató, izgalmas, feszes, és még röhögni is lehet itt-ott. Az első fele nagyon jó, aztán a másodikban sajnos néha leül az egész és az ember elkezd nagyokat pislogni, de a végére hál' istennek megint felpörög, és utána úgy is marad. És noha meg fog maradni az egyszer nézős kategóriában (túl nagy "poénok" vannak a végén ahhoz, hogy másodjára is izgi legyen), és azért az újságírós-nyomozós-thriller műfajban még mindig a Zodiákus a nyerő, a State of Play kiérdemel egy 8/10-et, mert jó. A garázsos üldözést tanítani lehetne, a végefőcímnél pedig minden "újságszakos" maradjon ülve, mert érdekeset láthat. 

https://www.youtube.com/watch?v=uH6SAvCD_kM

Címkék: kritika ben affleck russell crowe crime 8/10 rachel mcadams state of play kevin mcdonald

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr531154589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása