What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Viharsziget - Shutter Island (2010)

2010.03.06. 23:45 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Leo, a rendőrbíró nyomozni megy egy szigetre, ahol elmeroggyant rabokat őriznek. A probléma az, hogy az egyik megszökött, de hogy miként, az jó kérdés, hiszen az ablakon rács, az ajtó kívülről záródik. De mivel egy szigeten vagyunk, se szökevény, se a megoldás nem lehet túl messze.

A Shutter Island-ről nekem elsőre az ugrott be, hogy régimódi. Nem is, inkább az, hogy klasszikus. Jelzem, ez egyáltalán nem baj. Olyan, mintha pár tíz évvel ezelőttről látnék egy filmet. A zene (az de jó volt!!), a megvalósítás, a tempó, meg a minden. És ez igazából valahol cool. Ámde ugyanebben van neki a hibája is: nem tud feszes maradni. Hiába, Scorsese nem mai, és nem is horror rendező. Persze vannak itt zseniálisan hátborzongató (főleg képi) húzások, meglátások, de néha nagyon bealszik a film.

"Ha valaha szerettél engem, akkor most ne beszélj"

Van ennek a Shutter Island-nek azért jó húzása is, például az, hogy nem azt csinálja, hogy a film elején kiszórja a kirakós darabokat az asztalra, aztán 140 percen keresztül azt próbálja hősünk összerakni. Nem, Leo itt fokozatosan kapja a legújabb infókat, amik egyre parásabbak. És ha már itt vagyunk, egy nagy dícséretet DiCaprio mindenképpen megérdemel, mert valami félelmetesen jól hozza a szerepét. Nem először állapítom meg, hogy a srác egy nagyon jó színész, és jól állnak neki a kemény filmek meg karakterek. Azt meg mondani se kell, hogy Ben Kingsley meg Mark Ruffalo is nagyon jól teszik a dolgukat, egyedül a legendás Max Von Sydow-al nem vagyok megelégedve, illetve nem értem, hogy mit keres itt, igazából nincsen sok szerepe, és abban se csinál semmit. Viszont aki a két perces játékidejét maximálisan kihasználja, az Jackie Earle Haley (Rorschach), hát ez a fickó valami rohadt félelmetes! Adjanak neki minél több film szerepet, mert megérdemli.

Hol is tartottam?... Ja, igen, szóval a film az jól építi önmagát, sőt, néha már túl jól, és ezért túl is pörög, túlbonyolódik, na nem baj. Viszont aki úgy ül be, hogy horrort akar látni, az felejtse el, mert ez thriller-krimi, és csak nagyon halványan van köze a horrorhoz. A trailer úgy félrevezetés, ahogy van. Amikor azt megnéztem, akkor abban reménykedtem, hogy egy Ragyogás-szerű művész-horrorban lesz végre részem, de nem. Bár én úgy érzem, hogy hasonlít a Shutter Island a Ragyogásra, de amíg az utóbbi a kemény horrorra és a frász-kapásra volt kihegyezve, addig tárgyalt filmünk inkább izgalmas, olyan nyomozós.

A klasszikus Hollywoodra hajazó alkotás a Shutter Island, és jó ilyet látni, és vannak benne jó dolgok, meg jönnek a csavarok is ezerrel, és még a vége is jó, ámde mégse egy maradandó élmény. Sajnos. Scorsese úrnak ez ilyen kitérő lehetet, "na, most csináljunk egy ilyet" felkiáltással, és azért befigyel ott a zsenialitás, hogy egy ilyen kisujjból kirázott film is eljut a 7/10-ig. Na meg ott is, hogy azaz idióta MoziMánia újság lelőtte a film végi poént, de még így is tudtam élvezni meg izgulni a játékidő alatt. Azért mégis jó ez a film.

trailer:https://www.youtube.com/watch?v=HYVrHkYoY80

Címkék: kritika thriller martin scorsese leonardo dicaprio max von sydow crime 7/10 mark ruffalo shutter island jackie earle haley

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr381815074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása