What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Az amerikai - The American (2010)

2010.11.01. 00:42 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Vigyázat, lassú film!

Jack (George Clooney), a profi bérgyilkos egy időre egy olasz kisvárosban húzza meg magát. Többen is a nyomában vannak. Aztán úgy gondolja, hogy elég ebből az életből. A következő melója lesz az utolsó. Közben megszereti az itáliai életet, de leginkább a helyi kurtizán szépséget. Ám a bűn még ezen a mennyei helyen is utoléri hősünket...

"Egy amerikai kávét kérek"

Anton Corbijn elősorban fotós és videoklippes, és csak azután filmrendező. Ez második nagyjátékfilmjén, Az amerikain nemigen látszik - olyan, mintha Corbijn ennek a szakmának egy nagy öregje lenne. Hogy ezt miért gondolom? Az amerikai úgy tud érdekes és a maga módján izgalmas maradni, épülni és feszültséget fokozni, nagyon laza és atomkemény lenni egyszerre, hogy kábé semmiről se szól. Nem véletlen, hogy a szokottnál sokkal rovidebb az ismertetés. Ez a film egyáltalán nem történet központú, sokkal inkább a hangulat az, amire ráfekszik. Ezenkívül odáig megy, hogy nemhogy nem szól sokmindenről - szerintem egyáltalán nem akar semmiről se szólni. Csak el akarja mesélni egy hallgatag ember (Clooney zseniális) drámját. Nem von le tanulságot, nem mond ítéletet. Csak megmutat. Ha más filmben, más rendező keze alatt történne ilyen kevés dolog bő száz percebn, az tuti dögunalom lenne. Corbijnnál nem az, sőt.

Bár igen, Az amerikai lassú film. Aki akciót akar, messziről kerülje a filmet. Szóval lassú, de korántsem unalmas. Süt róla az elegancia, a végtelen profizmus, a nyugodtság, a stílus. Ez a film sokkal inkább való az art termekbe, mint a plázákba, mert szerintem attól a közönségtől nem fog túl sok jót kapni. Ehhez a filmhez egy hangulat kell, egy türelmes, nyugodt szemlélet, mint mikor egy jó fotós kiállításon van az ember. És akkor egy igazi filmélménnyel mehetünk haza.

Nem ajánlom mindenkinek Az amerikait, de ha sikerült ezzel a pár sorral (szerintem nem érdemes többet írni) szimpatikussá tennem, akkor jó. Ez egy nagyon jó film. 9/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4ywmoXZwkA0

Címkék: kritika george clooney anton corbijn drama 9/10 the american

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr482412006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása