What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Gulliver utazásai - Gulliver's Travels (2010)

2011.02.14. 12:04 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Jack, Jack, Jack.... mennyit fizettek neked ezért? 

Gulliver (Jack Black) egy menő lap szerkesztőségénél postás. Már évek óta, és nem halad előre. Valamint fülig szerelmes az utazási rovat vezetőjébe (Amanda Peet). Már évek óta, és nem halad vele előre. Aztán egy nap, sok félresikerült mondat és hazugság után Gulliver azon kapja magát, hogy kiküldték tudósítónak a Bermuda háromszögbe. Már éppen azt hiszi, hogy végre beindul az élete, amikor egy kifordított örvénynek hála Liliputba jut, a kis emberek földjére. Az ott óriásnak számító Gulliver a kezdeti nehézségek után megbarátkozik a néppel és viszont, és végre ő lehet a menő arc. Ám ez nem tarthat sokáig.

"Szóval a halálod után egy avatarban élesztettek újra"

Valamiért mindenki azzal jön ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy (többek között) az a baja, hogy nem adja vissza Swift regényeinek a lényegét, és egy csomó minden hiányzik belőle. Namost, aki ettől a filmtől regény hűséget, vagy egy minimális komolyságot vár úgy, hogy megnézte a plakátot, vagy látta a főszereplő nevét, az nagyon el van tájolva. A Gulliver's Travels semmilyen komoly szándékkal nem rendelkezik, egyszerűen nem erre készült, ilyesmit várni tőle, aztán felróni neki a hiányt dőreség. Ez a film (amellett, hogy dollárgyárnak szánták) kizárólag móka, semmi több, amiben a jól ismert Jack Black osztja a jól ismert dumáit és poénjait, miközben ő az óriás. Ennyi, többet várni nem érdemes.

A valódi baj az, hogy a film még ezt a tervet se bírja tartani. A viccesnek szánt részek kínosan átlagon aluliak, Black dumája is csak félgőzzel pörög (hiszen ez egy családi vígjáték, itt nem lehet fákkolni), de a legbántóbb talán a kapkodás, ami az egészet jellemzi. A jeleneteket sokszor 2-3 másodperces felvillanások kötik össze, "most amúgy ez történt" módon, és az egész, nem tudok jobbat, rohan. Ennél fogva teljesen összecsapott. Akik menteni próbálják ezt a már-már maszlag-szerű izét, azok Jason Segel és maga Black, az ő közös jeleneteik tényleg jók, illetve a folyamatos popkultúrális utalások, amik nagyon telitalálatok lettek (főleg, mikor Gulliver színházat csinál mozifilmekből). Ezen felül még Emily Blunt szépségeben lehet gyönyörködni (de abban nagyon).

A fel-felbukkanó jópofa és ötletes pillanatok ellenére a Gulliver's Travels mégiscsak egy nagy semmi, egy drága bohóckodás, ami sajnos joggal bukik a pénztáraknál, hiszen egyáltalán nem jó. Kedves Jack, többé eszedbe ne jusson ilyesmi. 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yhoktf7X0aQ

 

Címkék: kritika jack black comedy 4/10 emily blunt amanda peet jason segel gullivers travels t.j. miller

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr782660224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása