What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Thor (2011)

2011.05.08. 10:52 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Bár ez előjelek nagyon nem ezt mutatták, hál' Istennek a Thorral nincsen különösebb baj.

Thor valahol egy külön univerzumban, Asgardban éldegél, ahol ő a trónörökös, és megkoronázása sincs már messze. Ám miután öntelt és forrófejű, apja, Odin megvonja tőle a királyságot, és egy rosszul sikerült csínytevés miatt még a Földre is száműzi. Thornak így Új-Mexikóban kell megállnia a helyét. Ám közben Asgardban bonyolódnak a dolgok: Thor tesója, Loki felfedi igazi arcát, és az ellenséggel szövetkezve a trónra tör. Természetesen itt már csak Thor segíthet.

"I have no plans to die today..."

"From the studio that brought you Iron Man" - hirdeti (jobb híján) a plakát, és ebben minden benne van. A Thor leginkább tényleg az első Iron Man-hez hasonlítható: kicsiben játszik (nem világméretű a mission), humoros, látványos, és ami a fő, a maga módján teljesen lazán és piszok mód szórakoztató. Kenneth Branagh filmjét az első fotók óta körbelengte egy "hú, ez nagyon gáz lesz" feeling, és ez jogos is volt. A gumipáncélos Anthony Hopkins, vagy a belassított Natalie Portman, illetve úgy az egész mindennel együtt jó okot adtak a kétkedésre, ám a végeredmény mégis üdítő lett (bár lehet, hogy csak az alacsony elvárások miatt tűnik annak). Bár vannak fekete foltok, minthogy Hopkins minek van kómában, hogy Loki miért váltogatja álláspontját öt percenként, vagy hogy minek kellett Renée Russot arra az egy percre leszerződtetni, de ezek valahogy jelentéktelenné válnak. Ugyanis a Thor tudja azt, amit Tony Stark vagy Optimus is tudott (bár nem olyan jól, mint ők) - varázsol. A nézőt vissza a gyerekkorba. És ez nagyon sokat dob rajta. Egyfajta önfeledt játékosság lengi körül az egészet, és ha nem is fan-made, az biztos, hogy elsősorban fanoknak szánták - legjobb példa erre talán a semmiből előkerülő Jeremy Renner, mint Hawk Eye, amit senki más nem fog érteni, csak az, aki imádja és ismeri ezt a világot. 

A Thornak semmi szégyenkezni valója nincs a többi Marvel film között, és ez az "előzményeket" ismerve több, mint jó hír. Nem egy mély darab, nem annyira ötletes, nem olyan kidolgozott, de ott van benne a szándék, és ez képes átlendíteni őt az összes hibáján. A befejezése pedig külön piros pont. Jó kis film. 7,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uHBnrJowBZE

Azt mondja meg nekem valaki, hogy mi volt az a kocka izé a végén?

Címkék: kritika marvel thor natalie portman ray stevenson anthony hopkins superhero kenneth branagh rene russo idris elba 7.5/10 stellan skarsgaard kat dennings jaimie alexander chris hemsworth clark gregg tom hiddleston

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr312886759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása