What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Szarfilm Pack V

2011.09.08. 10:30 | Adam Van Helsing | 2 komment

Több mint egy év után ismét felgyülemlett bennem annyi rossz film, hogy visszatérjen a Szarfilm Pack. Ezúttal Tom Cruise és két horror lesz a műsoron, lehet fogadni, hogy ki lesz a vesztesek vesztese az értékelésben.

 

Kéjjel-nappal - Knight and Day (2010)

Tom Cruise, a hiperkém valamilyen oknál fogva (ne kérdezd) belekeveri a szarba Cameron Diaz-t a reptéren, és ezek után már kénytelenek együtt menekülni a halálos rosszfiúk elől. Ezt a filmet már látatlanba se tartottam sokra, ki is maradt tavaly a mozikban, és milyen jól ráéreztem, mert tuti, hogy szentségeltem volna a kidobott ezerötszáz forintért. Az HBO-nak hála így csak az időmet sajnálhatom. A helyzet az, hogy bár semmi különöset nem vártam eme alkotástól, azért mertem remélni, hogy egy Tom Cruise-Cameron Diaz párossal dolgozó akcióvígjáték ha nem is jó, de legalább minimálisan élvezhető lesz. A Knight and Day még ezt a lécet se bírta megugrani. A sztoriban egyébként benne rejlik egy buta agykikapcs filmecske, a gond nem itt van. Cruise-t egyszerűen rossz nézni, szerintem élete legrosszabb "alakítása" ez a ficsúrság és idiótizmus határán táncoló kém-mifene, egyszerűen minden mozdulata übergáz. Diaz-t én alapból nem bírom, de itt még a szokásosnál is irritálóbb, mint hisztiző szendeszűz. Rajtuk kívül a legnagyobb hunyó pedig a rendező, James Mangold (és ennél az embernél van a Wolverine, te atyaúrsiten!), akinek fogalma sincs arról, hogy egy akcióvígjáték milyen. Legközelebb talán a paródiához áll az általa belőtt stílus, az akciót meg felejtsük el, mert azt vagy Cruise vagy Diaz mindig átalussza, és velük együtt mi is lemaradunk mindenről. Komolyan. Ez egy 2/10, de igazából fogalmam sincs, hogy azt a két pontot mire adom.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=S9KJDRXXrB8

(Cruise meg itt már úgy néz ki, mint amikor a Minority Reportban belőtte az arcát)

 

A kör - The Ring (2002)

Van egy kazetta, amit ha megnézel, hét nap után csúnyán meghalsz. Ennek jár utána a firkász Naomi Watts. Kifejezetten emlékszem, hogy annak idején a Ringet úgy ünnepelték, mint a horror visszatérését méltó helyére, és már mindenki látta előre, hogy milyen minőségi és mennyiségi lavinát indít majd el (ez félig igaz, hiszen követte néhány japán-horror remake (mert ő maga is az), de miután egyik gyengébb mint a másik, ez gyorsan abbamaradt). Most az van, hogy vagy én vagyok a hülye, vagy az ünneplő tömeg. A Ring ugyanis ez picikét sem ijesztő, de legalább unalmas és semmilyen, ami után az ember nyújtózik egyet, és éli tovább az életét. Nem tagadom, vannak benne jópofa dolgok (a videó nekem bejött), és a tisztességesen összerakott sztori is megállja a helyét, ám mindez tök hiába, ha egyszer nincs feszültség meg izgalom. Látszik, hogy Gore Verbinskinek ez még Karib-tenger éra előtti filmje, ugyanis ő onnantól gyárt zsinórban nagyon jó filmeket, előtt igazából semmi érdemleges. Egy szó mint száz, a Ring nem lenne rossz, és annyira nem is rossz, de álmosító - az pedig egy horrornál nagyon ciki. Egyedül az a pár pillanat ijesztő, amit Samara a kúttól a képernyőig megtesz (azután pedig vicc az egész). 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=TuH5FaUpFm4

 

Végső állomás 4 - The Final Destination 4 (2009)

Negyedjére is akad egy olyan srác, aki előre látja a barátai halálát. Az első részt én emberesen végigröhögtem, hasonló elvárásokkal ültem le a négyes elé is (a többi kettő ezidáig kimaradt), és nem csalódtam, sőt. Ezen még talán jobban is szórakoztam és nagyobbakat nevettem, hiszen ennyire perverzül kreatív és mulattató halálnemeket nem mindennap lát az ember. Hülyébbnél hülyébb helyzetek, halál ciki párbeszédek, papírmasé karakterek parázása össze vissza - ez tényleg igazi entertainment. Meggyőződésem, hogy ez a franchise ott bukja az egészet, hogy horrornak és nem vígjátéknak/paródiának/esetleg szatírának árulja magát. Mert horrorként értékelhetetlen, de a nevezett további műfajok egyikében még egy közepesnél magasabb pontszámot is elérhetne. Mindenesetre annyira szar, hogy már jó - saját zsánerében viszont bukó. 3/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bkmaPmf8Od0

Címkék: kritika horror cameron diaz comedy tom cruise naomi watts action 4/10 3/10 2/10 gore verbinski james mangold final destination knight and day szarfilm pack the ring

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr293210943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samoo 2011.09.08. 18:08:05

én is asszem csak az elsőt láttam. FUNNYSTAFF!

volt benne tésztánelcsúszás, meg galambattack meg liftbeszorulás :D LOL!

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2011.09.08. 18:09:38

Ezek az állomás filmek viccesebbek, mint sok más vígjáték amúgy XD
süti beállítások módosítása