What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Utódok - The Descendants (2011)

2012.02.20. 10:08 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A férfilélek rejtelmei, harmadik rész.

Matt King (George Clooney), a hawaii ügyvéd felesége kómába esik, és már nem fog felépülni. Mattre hárul a feladat, hogy ezt közölje a családdal és a barátokkal, illetve, hogy segítsen két lányának túljutni ezen az egészen - jóllehet alig ismeri őket. És ha ez nem lenne elég, még egy titok is lappang a háttérben...

"This is a unique and dramatic situation!"

Alexander Payne a férfilélek szakértője és kutatója, ez nem vitás. Mind az About Schmidt, mind pedig a Sideways kapcsán körbejárta az erősebbik nem (jól titkolt) érzéseit és mélységeit - előbbi esetében a "magányos öregúr" témakört, utóbbinál pedig a nőkhöz való viszonyt. Legújabb filmje, a Descendants folytatja a sort, ám ezúttal az apaság került nagyító alá - pontosabban a szinte hirtelen jött apaság. Payne a már megszokott, elsőrangú jegyeivel operál: igazi karakterek (még az utolsó mellékszereplő esetében is), keserédes szituációk, illetve egy telitalálat főhős, aki a legapróbb részletekig, mesterien be van mutatva. Innen nézve Alexander engem leginkább Jason Reitman-re emlékeztet, aki szintén három nagyszerű filmet (vagy talán négyet is?) húzott fel egy témára - a különbség csak annyi, hogy míg Reitman a harmadik felvonásra érte el a csúcsot, addig Payne már a második menetben eljutott oda. Ugyanis a Descendants nem "veri" két elődjét - egy árnyalatnyival kevesebb benne a humor és az érzelem, és sajnos kicsit vontatott is, soknak tűnik az a 115 perc.

De ezen kívül egy rossz szót se lehet rá mondani, mert egy remek alkotás, az év egyik legjobbja, és az életműbe is tökéletesen illeszkedik - ráadásul még George Clooney is remekel. Payne pedig egy forgatókönyv Oscart mindenképpen megérdemel, illetve innen is kap egy 8/10-et.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=CWHNXJ1K4yA

Címkék: kritika george clooney drama 8/10 alexander payne the descendants shailene woodley

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr484134052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása