What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Egy hét Marilynnel - My Week With Marilyn (2011)

2012.02.22. 10:43 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Na kérem, így kell egy legendához nyúlni.

Marilyn Monroe (Michelle Williams) Angliába utazik, hogy egy habkönnyű vígjátékot forgasson Sir Laurence Olivierrel (Kenneth Branagh). A forgatás nem megy éppen simán, és Marilyn ráadásul össze is szűri a levet az ifjú harmadasszisztenssel, Colinnal (Eddie Redmayne).

"Shall I be her?"

Marilyn Monroe a mai napi a filmvilág egyik leghíresebb csillaga. Hogy ezt kisugárzásának vagy tehetségének köszönheti/köszönhette-e, arról mindenki ítélkezzen maga, hiszen ezt se én, se szóban forgó filmünk nem teszi meg. Az első nagyjátékfilmes Simon Curtis rendezésében ugyanis az a legjobb, hogy nem vesézi ki címszereplőjét, nem vállalkozik biopicre, sőt, még véleményt se formál róla - egyszerűen csak megmutatja Monroe-t, életének egy nagyon kis részét, egy igazán jelentéktelen vígjáték forgatása alatt. Ez egy elsőrangú ötlet, mert bár továbbra se tudjuk meg, hogy igazából ki volt Marilyn, arra kapunk egy rálátást, hogy milyen volt - és ez talán még fontosabb is. A kevesebb több, Curtis erre nagyon jól ráérzett. És nem csak erre, hanem a film többi részére is - a végeredmény kellően érdekfeszítő, humoros, drámai, remek alakításokkal (Kenneth Branagh nagyon ott van), és nem egy nagyon jól eltalált pillanattal. Ha ez mind pedig valakinek nem lenne elég, filmünk egy kiváló kortörténet is egyben, egy jó kis filmkészítési időutazás, ami sok mozifannak hihetetlen érdekes lesz.

Persze a fő kérdés az, hogy Michelle Williams milyen? Egy szóval: lenyűgöző. Játéka szinte már nem is játék, inkább átalakulás - akit a vásznon látunk, az Marilyn Monroe. Ez a tény illetve a történet szokatlanul hihető és érdekes mivolta az oka annak, hogy a My Week With Marilyn többet ér a legtöbb dokumentumfilmnél. Nem mutat sokat, de az nagyon jól, és nagyon emberien teszi. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1-b48Aj8zkg

Címkék: kritika drama michelle williams 8/10 kenneth branagh my week with marilyn

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr974169965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása