What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Az erő krónikája - Chronicle (2012)

2012.03.05. 10:24 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Found footage + superhero stuff = FUCK YEAH! Vagy mégsem?

Egy éjszaka három gimis srác talál egy fura, meteor-szerű valamit egy gödörben. Másnapra már tudnak tárgyakat mozgatni az elméjükkel, pár hét múlva meg már a repülés se akadály. Ám ezt a hirtelen jött hatalmat nem egyformán kezelik...

"Csúcsragadozó vagyok"

Miután ez a film nagyon várós volt, gyorsan és fájdalommentesen essünk is túl lényegen: amennyire para és nyálcsorgató volt a Chronicle trailere és első posztere, pont annyira lett a kész film egészen semmilyen. Szó se róla, kis összegből (12M) hihetetlen minőséget raktak össze, a trükkök és csaták baromi jók, és a védjegynek számító home video jelleg is működik. A baj az, hogy a készítők leragadtak az (egyébként szinte már zseniális) alapötletnél, miszerint valóban átlagos srácok kapjanak szupererőt, és ezzel aztán egy kicsit se foglalkoztak mélyebben. A karakterek alapjai jók, de a folytatásban kidolgozatlanok, ahogy maga a történet is; a motivációk és tanulságok annyira szájbarágósak, hogy szinte már visszaköpné az ember; a legnagyobb hiba pedig, hogy aki látta az előzeteset, annak el van lőve az egész film (jó, tudom, ez utóbbi elvileg nem lehet tényező egy kritikában, de ebben a világban, ahol már minden marketing, szerintem igenis számít). És akkor a fel-feltűnő, égbekiáltó butaságokról még nem is beszéltünk. A várakozásokhoz képest iszonyat langyos a végeredmény.

Félreértés ne essék, egyáltalán nem egy rossz film a Chronicle - a fentebb említett technikai érdemei mellett tartogat még nagyon jó pillanatokat és dialógokat is, és összességében egy tisztességes mozit kap az ember a pénzéért. Viszont sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni a dologból, és nagyon kár, hogy végül nem így lett. 6,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=i-M5Qx57_UU

Címkék: kritika drama superhero 6.5/10 chronicle dane dehaan

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr934287543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása