What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

NonTheaterPack II

2012.05.06. 11:17 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Nagyon röviden két nagyon jó, és egy egészen tisztességes filmről.

 

Engedd el - Rabbit Hole (2010)

Nicole Kidman-t sajnos egyre ritkábban látni jó filmben (meg úgy általában filmben), pedig ő egy nagyszerű színésznő. Két évvel ezelőtt ezt mindenkinek újra az agyába véste (kapott is érte egy Oscar-nominációt), merthogy tárgyalt filmünkben nagyon nagyot játszik. A történet szerint ő és férje, Aaron Eckhart nyolc hónappal vannak azután, hogy pár éves fiúk meghalt. Egy ilyen alapanyag erős kezdés, de rengeteg helyen el lehet ám rontani - ám John C. Mitchell szerencsére nem nagyon követ el hibákat. Jó ritmusban hozz be újabb szereplőket és infókat a játékba, de egy percre se feledkezik meg a Kidman által játszott anyáról, annak szenvedéséről, amiről sokkal inkább tehet az óvatoskodó környezete, mint maga a tragikus tény. Hihető és emberi dráma, remek alakításokkal és egy jó szkripttel. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=K9iJH2P96dM

 

A Richard Nixon-merénylet - The Assassination Of Richard Nixon (2004)

Az átlagpolgár Samuel J. Bicke (Sean Penn) egy nap úgy dönt, hogy nem tűr tovább, és merényletet tervez Nixon elnök ellen, mely szerint eltérít egy repülőt, és belevezeti a Fehér Házba. Niels Muller igaz történeten alapuló filmjének a legnagyobb dobása az, hogy "visionary terrorist" főhősét még véletlenül se rossz embernek állítja be, és ettől valami brutális hajtómotort kap az egész. Ahogy végigkísérjük Sam, az igazi kisember megaláztatásokkal teli életének egy szakaszát, az valami elképesztő. És nem csak Penn brillírozik, hanem Muller is, hiszen halálpontos rendezésével eléri, amit akar: hogy terve ellenére D-Fens felmenőjét csak sajnálni lehessen. Az Assassination ezen felül még egy remek kor-és társadalomrajz is a hetvenes évek Amerikájáról. Ennyire jó és megrendítő drámát rég láttam már. 9/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=64UT-rjOPxI&feature=related

 

Ébredj velünk - Morning Glory (2010)

J.J. Abrams tudja, mitől döglik a légy. Adott egy romkom csacskaság, melyben Rachel McAdams próbál gatyába rázni egy lepukkant reggeli tévé műsort, és közben szerelmet találni - és akár hiszed, akár nem, a Morning Glory egy élvezhető film. Bár Abrams itt csak producer, a nevével egybeforrt minőség nagyon is tetten érhető filmünkben: nem lapos, nem közhelyes, valóban vicces, jó karakterekkel és sztorival operál, és egészében nem az az álomgyári szirup, amit "elvárna" az ember. Ne érts félre, azért ez nem egy nagyon jó film, hanem csak egy, a saját műfaján belül szinte több, mint tisztességes darab - nekem ennyi elég volt ahhoz, hogy kellemes csalódásként éljem meg a dolgot. És Harrison Ford se azért ment bele, mert fogyóban volt a pénze, ugyanis hosszú idő után az egyik legjobb figuráját hozza, mint morgó tudósító. 6,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=s9lWUqraDoU

Címkék: kritika harrison ford comedy nicole kidman naomi watts drama sean penn aaron eckhart 9/10 8/10 morning glory rachel mcadams don cheadle j.j. abrams 6.5/10 rabbit hole nontheater pack the assassination of richard nixon

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr894491208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása