What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: The Avengers

2012.08.30. 11:06 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Blu-ray kollekcióm tegnap bővült  negyedik tagjával (egy Drive írással még adós vagyok), méghozzá az Avengers-el, hiszen az kötelező. Az öröm mégsem felhőtlen, még úgy se, hogy számítottam a csalódásra.

avengers_bd.JPG

A filmről annyit, hogy ez a legfaszább szuperhősmozi, minden ízében profi, igazi blockbuster, és őszintén szólva csak tátott szájjal lehet rá meredni. Ha érdekel, ahogy ezt mind hosszabban kifejtem, akkor alul találod a kritikához vezető nyomot.

Tálalás

Tudvalevő, hogy a Disney három évvel ezelőtt kvázi megvette a Marvel-t, ami eddig nem volt gond - eddig, hiszen ennek hatásai mostanában kezdtek érződni. Sajnos ez nem áll meg Pókember elkurvulásánál, aki már joghurtokról integet a kölyköknek, hanem a házimozi fanok és filmállatok is megszenvedik a dolgot, hiszen az új filmek már az egeres cég által jelennek meg BD-n és DVD-n. Ez pár éve még nem is lett volna olyan nagy baj, hiszen még emlékszünk azokra az időkre, mikor a Disney gyönyörű csomagolásban, extra lemezzel ellátva jelentette meg még középsiker filmjeit is. Ezek az idők azonban elmúltak: tavaly egyik legnagyobb fejőstehenük, a Pirates széria legutóbbi darabja se ért nekik többet egy fapados kiadványnál. Az első általuk forgalmazott Marvel mozi pedig tárgyalt filmünk, ami szinte teljesen el van marasztalva a legtöbb téren.

A film nagyságához méltatlan csomagolást kapunk pénzünkért: mezei kék tok, ronda borító, ocsmány gerinc, Disney-szabvány hátsó borító, belül minden üres, a lemez szitázása pedig hányadék (a legrondább kék szín, és viszlát). Ez így nagyon nem oké. Ajánlom, hogy aki egy fokkal igényesebb kiszerelést szeretne, az barkácsoljon otthon magának, nyomtasson belső borítót, kartonból készítsen O-ringet vagy valami. Én ezt megtettem, és máris jobban néz ki a dolog.

A lemezt betéve először a Paramount logó fogad minket (hiszen a filmek 8%-ban még hozzá tartoznak), majd egy szép A betű következik, ami a töltést hivatott szimbolizálni, azonban magát a töltő csíkot lefelejtették róla. Ezután jön a nyelvválasztás, néhány előzetes, majd a menü. Na, ez utóbbi legalább csodaszép lett: igényes, hangulatos, és nagyon passzol a filmhez, és a pop-up cuccok designja is remekül sikerült. Menü ötös.

Kép, hang

Természetesen egy ilyen filmtől nem várunk mást, csak tökéletes képet és hangzást, és ezt meg is kapjuk. A képminőség szemet gyönyörködtető (1.78:1-es nem csonkított, hanem a tévét szééépen betöltő), a hang bazi jó (heli-carrier, ahhh), a blu-ray-élmény száz százalékban megvan. A lemezen 7.1 DTS-HD angol (ami pusztít), valamint DD 5.1 magyar, spanyol és lengyel hang található. Azért akadnak apró problémák: a kép azért nem mindig hozza a maximumot, a sötétben játszódó jelenetek (alagút, erdő-fight vagy az űrbéli mifene) néha kivehetetlenek, és a DD 5.1 is lehetne jobb, elvártunk volna legalább és DTS-t (persze szépen szól ez is, bár az angollal nem veheti fel a versenyt). Feliratból egy rakás van.

Extrák

Na, itt a fekete leves, itt csúcsosodik ki a Disney hatás, és igazából itt válik csalódássá az egész. Össz-vissz négyféle extránk van, ami első hallásra nem is olyan vészes, de végignézve őket ez több, mint kiábrándító.

Elsőnek itt van az "Item 47" című rövidfilm: ez arról szól, hogy egy fiatal pár megtalálja az egyik utcán maradt alien-fegyvert, és annak segítségével elkezdenek bankokat rabolni, aminek persze a S.H.I.E.L.D. nem örül, így ráállít az ügyre egy ügynököt. Ez a filmecske jópofa, süt róla, hogy poén az egész, semmi gond nem lenne vele - ha nem ez lenne a fő feature.

Ezután megnézhetjük a bakiparádét, ami valami rejtélyes oknál fogva a Disney kiadványok elengedhetetlen eleme.

Következnek a kimaradt és bővített jelenetek, amik egészen érdekesek (főleg Amerika kapitány egy átlagos napja, valamint az alternatív kezdés), viszont rövidek, mint a fene - kivéve a parancsnoki hídon történt harc vágatlan verziója.

Utolsó extraként egy "A látvány a lényeg" nevű filmecske található, amiről senki nem tudta, hogy mi az, de egy szokásos Disney werkfilmet sejtetett, ami olyan fél óra, és fele-fele arányban informatív illetve önajnározó. Nos, ez valóban egy werkfilm, egészen érdekes is (leginkább a heli-carrierről van szó benne) - de a hossza HAT PERC!!!!!! Jól látod, hat perc, ezzel van kiszúrva a szemünk. Nem tudok erre mit mondani.

Mi hiányzik

Egy jó kiadvány. A menüt, a kép- és hangminőséget valamint magát a filmet leszámítva ez az egész egy hatalmas bukta. Egy szép csomagolás vagy legalább egy rogyásig pakolt extra lemez mindenképpen kijárt volna a világ harmadik legsikeresebb filmjének, de hát nem. Köszönjük.

Ítélet

A helyzet az, hogy az összes hiányossága ellenére az Avengers BD nagyon kötelező vétel. Ha az ember átlagvásárló, akkor a filmen kívül más nem nagyon fogja izgatni, ha meg gyűjtő, akkor ez a film nem hiányozhat a polcról, szóval csak az utóbbiak járnak rosszul. A szomorú az, hogy külföldön se jobb a helyzet, szóval a berendelés teljesen felesleges - hacsak nem a szuperbőröndről beszélünk, amiben rejtőzik egy egyelőre ismeretlen bónusz lemez. Ítélet: kosárba betenni, békát lenyelni.

Film: 9/10; Kép/Hang: 9/10; Tálalás: 3,5/10; Extrák: 3/10

https://www.youtube.com/watch?v=BJ4QxQFWuCg

Kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2012/04/30/film_a_bosszuallok_the_avengers_2012

Megrendelés és infók: http://www.xpress.hu/dvd/keres.asp?GOMB=1&KERES=xpave&TCS=0

Címkék: joss whedon marvel review superhero avengers bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr654741153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása