What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Paranormal Activity 1-3

2012.11.30. 18:58 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Egy családra valamiért rászabadul egy démon, aki esténként ajtókat csapkod, meg embereket száll meg. Ténykedését, és a körülötte élők életének tönkretételét home video formában követhetjük végig, méghozzá háromszor, részenként az időben visszafelé haladva. Íme a legújabb, éppen kipukkadóban lévő horror-széria, a Paranormal Activity első három része (a negyedikről majd jövőre ejtek szót).

Paranormal Activity (2007)

paranormal_activity_1_2_3_movies.JPG

Tizenötezer dolláros költségvetés, tíz napos forgatás (a rendező saját házában), aztán dobozban állás két évig, majd rekord-döntő bemutató, százhét milliós bevétel, valamint egy egész franchise - a Paranormal Activity az alkotói lelkesedés és a vak szerencse szerelemgyereke. A közönség durván ráharapott, és minden oka meg is volt rá: a found-footage klasszikusára, a Blair Witch Projectre építő parával állunk szemben, ráadásul annak egy megvalósításban továbbgondolt, ijesztőbb változatával, ami, mondani se kell, néhol hatásosabb a nagy elődnél. Egy olyan időszakban, amikor a horror rajongóknak már csak a hatvanadik Saw jutott, ez a film kész felüdülés volt. Viszont én állítom, hogy egy erősebb környezetben ez a darab nem lett volna életképes. Az első parajelenség ugyanis annyira minimál, hogy az istenért se bír székhez szögező feszültséget létrehozni, és ez hosszútávon bizony unalomba fullad. Össz-vissz bejárt életútja, és saját műfajának technikai tökéletesítése okán figyelemreméltó, egyébként meg teljesen semmilyen. 5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=F_UxLEqd074 

Paranormal Activity 2 (2010)

Talán még be se fejeződtek 2009-ben az első rész első vetítései, amikor a Paramount bejelentette a folytatást, és ezzel egy újabb franchise-t teremtett. Egy év alatt kellet valami teljesen hasonlót, mégis mást összehozni, továbbszőni a sztorit (visszafelé), satöbbi, mindezt alig egy év alatt, de legalább lényegesen több pénzből (3 millió dollár). Az eredmény? Hát, egy sokkal jobb film. A második menet elég intenzíven fosatja a nagyérdeműt, de az igazi ereje a remek atmoszféra teremtésben rejlik (pl. a biztonsági kamerák nem egyszer rögzítik csak a semmit),  amitől simán falra lehet mászni, a jó értelemben. Maga a sztori is határozottan minőségire sikerült a körülményekhez képest, szóval nem igazán tudok rosszat mondani. Ez a film tényleg para, az első percétől az utolsóig - és jó horrorhoz méltón bazi nyugtalanító érzést hagy az emberben. Meglepően jó. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=07XbSk7Rjt4 

Paranormal Activity 3 (2011)

A siker a második rész esetében is eljött, így semmi se menthette meg a világot egy harmadik parától, ami már menetrendszerűen érkezett az aktuális év októberében. Lehet, hogy meglettünk volna nélküle, ugyanis eléggé alap bajok ütik fel a fejüket. Ez a film egyszerűen túl direkt. Baromi korán kezdődnek a jelenségek, teljesen az arcunkba van tolva, és lassan elérjük a vásári ijesztgetés szintjét is. A harmadik menet a második klónja akar lenni, de nagyon, a baj csak az, hogy rosszul csinálja. A sztorival ezúttal sincs baj, a lehetőségekhez képest teljesen korrekt - a hiba a megvalósításban keresendő. Hiányzik a stílus, a hangulat, olyan, mintha mindenki csak minél gyorsabban túl akarna esni az egészen. Nem mondom, vannak kifejezetten jó pillanatok, és a végkifejlet is elég hatásos lett - de sajna eltávolodtunk a közvetlen előd minőségétől. Ez a széria itt láthatóan kezd kifulladni, pedig lenne még benne szufla. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=QYZ0M7r0Td0&feature=fvst 

Címkék: kritika horror 6/10 8/10 5/10 paranormal activity

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr784940133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása