What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Blue Jasmine (2013)

2013.09.01. 11:57 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Woody Allen-nél sose lehet tudni.

blue_jasmine_movie.jpg

Jasmine (Cate Blanchett), a főállású milliomos-feleség nem ért máshoz, mint a nagymenő férje mellett való pózoláshoz, de ez neki teljesen megfelel. A gondok akkor kezdődnek, mikor a fickóról kiderül, hogy bűnöző: ő a börtönbe, Jasmine pedig a való életbe kerül (ahol olyan dolgok léteznek, mint mondjuk a munka), és ezzel kissé nehezen birkózik meg.

"You choose losers"

Woody Allen teljesítménye az utóbbi években igencsak hullámzó. Sőt, igazából mintha csak végletek lennének: vagy nagyon jót ad ki a kezeiből, vagy nagyon szart - és hogy most mit fogunk látni, azt az adott mű kezdetéig képtelenség megjósolni. A meglepően zseniális Midnight In Paris és a sokkolóan kritikán aluli To Rome With Love után szerencsére a Blue Jasmine az előbbi tábort erősíti. Allen újra talált egy témát, amit láthatóan nagy örömmel veséz ki, és nem csak időhúzásnak, letudandó munkának látja azt. A felső tízezer kitartott nőiről mond igen éles kritikát, és ebbe nagyon sok minden belefér, az élethez való viszonytól kezdve a családi kapcsolatokig. Ám ami a filmet igazán nyerővé teszi, az a klasszikus Woody-stílus: az intellektüel humor, szarkazmus és irónia a mester legjobb alkotásait idézi (egyébként összességében a Jasmine-t én a Hanna-hoz tudnám hasonlítani), amitől fura módon nagyon szórakoztató lesz ez a karakterdráma. Cate Blanchett-et meg nem tudom eléggé dicsérni, legyen elég annyi, hogy ilyen magas színész(nő)i teljesítményt jó régen láthattunk már - csodálatosan hozza ezt a többszörösen megtört, álmosolya mögé bújó, és tanácstalan nőt. Az ő játéka és Allen rendezése együttes erővel gond nélkül az éves lista elitjébe repítik Jasmine (született Janette) szomorú históriáját. 9/10.  

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FER3C394aI8

Címkék: kritika drama woody allen cate blanchett alec baldwin 9/10 blue jasmine

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr355487085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása