What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: Kick-Ass - Universal 100th Anniversary Edition

2013.09.28. 14:19 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A második rész hazai premierjének napján annyira Kick-Ass lázba kerültem, hogy a moziból egyenesen az e-Bay-re futottam, hogy bezsákoljam Dave és Mindy első kalandját, a lehető (és elérhető) legcoolabb kiszerelésben. Nézzük, mit sikerült választanom.

kick_ass_bd_review.jpg
(a kép a Blu-ray.com -ról származik)

Maga a film szerény véleményem szerint marhajó, egy 10/10 geek-heaven, de a régi olvasók ezt biztos tudják, az újak meg vessenek egy pillantást a 2010-es toplistákra - szóval a kiadvány sikere nem rajta fog múlni.

Tálalás

Tavaly ünnepelte a Universal fennállásának századik évfordulóját, és ennek az angolok örülhettek a legjobban, hiszen elsősorban hozzájuk kerültek azok a híres/hírhedt digibook-ok a stúdió klasszikusaival. Ám ezen felül egy másik széria kiadásra került, viszont az már csakis a szigetországban: néhány címük kapott egy-egy fémdobozt, ráadásul kissé különlegeseket.

Ez a különlegesség a fektetett borítóképeken ölt testet, ami, meg kell mondanom, igazán jó megoldás. A Kick-Ass is ebben az eljárásban részesült: elől a négy hősünk háztetős karakterposzterei kerültek szépen össze, dombornyomott címmel, hátul pedig (szintén fektetve) szemeznek velünk, képregénykockás elrendezésben, "no power, no responsibility" felkiáltással. Ráadásul a steelbook-ok legnagyobb rákfenéje, a hátsó-kép-széle-átcsúszik-a-gerincre szindróma is észrevehetetlen szintre redukálódott, így a fekete alapon ezüstösen szereplő Kick-Ass -t (ami így roppant elegáns) semmi se háborgatja.

Némi probléma a belsővel azért lehet: egyrészt a fémeken én azért nem szeretem a dombornyomást, mert átüt a belső szárnyra, és ennek az ottani kép nagyon megitta a levét. Szintén négy (de más) karakterposzter került egymás mellé, szintén fektetve, viszont így az átütés pont a fejekre esett, amik egyébként is nagyon a szélén vannak. A lemez oldalán ugyanakkor nincs kép... szerintem itt a kevesebb több lett volna. A BD szitázása is rontja kissé az összképet, hiszen a mezei kép került rá (a nagyon béna, piros hátterű poszterrel), ami egyáltalán nem illik ide.

A menü dizájnja azonban kicsit kompenzál, de csak egy kicsit. Ősi angol Universal szabványra épül, szóval a filmklip csak egy vékony csíkot foglal el a képernyőből. Maga a klip egyébként nem rossz, ötletesen animált, viszont alapból is nagyon kicsi, így összeszorítva meg pláne. A zeneválasztás viszont telitalálat, egy fél pillanat alatt bevon a feelingbe, és azonnal végig akarod nézni a filmet - szóval minden hibája ellenére azért jó kis menü ez.

Kép/hang

A Kick-Ass képétől őszintén szólva nem dobtam hátast, de hát Oblivionok és Sötét lovagok után ez nem is csoda. A 2.40:1-es kép persze nagyon tisztességes munkát végez, tűéles meg minden, de semmi kiemelkedővel nem szolgál, és mintha a sötét zugokkal (amiből van pár a filmben) is meggyűlne a baja. Viszont a hang... na, az büntet. Csodaszép keverést hallhatunk (angol DTS-HD MA 5.1), aminek nem is a falbontó ereje, hanem inkább a szétszórása az, ami lenyűgözi az embert - ennek teszteléséhez Big Daddy mackó-kamerás mészárlását ajánlom. Ezek után el se tudom képzelni, hogy az amerikai (sajnos Region-A) kiadáson található 7.1 milyen lehet. A lemezen kizárólag angol nyelvet találunk, mind hang, mind felirat tekintetében.

Extrák

Bónusz tartalommal nagyon bőségesen el vagyunk látva, ám megértésükhöz minden angol tudásunkat be kell vetnünk - egyikhez sem jár egy felirat se, így a fülünkre kell hagyatkoznunk.

Mindenek előtt meghallgathatjuk Matthew Vaugh audiokommentárját, de már biztos mindenki tudja, hogy én ilyet nem teszek. Aki megtette, és van véleménye, annak irány a komment gomb.

Ezután jön a főfogás, a New Kind Of Superhero. Ez egy két órás, négy részre bontott masszív doksi, ami a film készítésének teljesen menetét (ötlettől a premierig) bemutatja, méghozzá nagyon alaposan. A finanszírozási gondoktól kezdve, a Hit Girl kiképzésen át az utómunkákig mindenbe a lehető legjobban beavatnak minket - sőt, még a zenével is szokatlanul sokat foglalkoznak. Bár ez a doksi bőséges és informatív, én néha unalmasnak és száraznak éreztem, de csak néha. Elsőosztályú werk anyag, ha csak ez lenne, már boldogok lehetnénk. 

De nem csak ez van. A következő pont az It's On!, ami húsz percen át foglalkozik az alapul szolgáló képregénnyel, érdekesen, és pont a kellő ideig. Ezen felül pedig megnézhetünk négy galériát is, ami storyboradokat, concept artokat és forgatási fotókat is tartalmaz.

Mi hiányzik

Egy kicsit jobban odafigyelhettek volna a tálalásra, a képen is csavarhattak volna egyet, illetve ha már az amerikai verzión rajta van, akkor ide is igazán felfértek volna az előzetesek. Meg a werkben fel-feltűnő kimaradt jeleneteket is megnéztem volna... De összességében nincs okunk panaszra.

Ítélet

A ProVideo hazai, fapadosnál is rosszabb dvd-je egy laza mozdulattal repülhet is ki az ablakon: ha Kick-Ass rajongója vagy, vagy csak simán az igényes/különleges kiadásoké, akkor ki ne hagyd ezt a darabot.

Film: 10/10; Tálalás: 8/10; Kép/hang: 8/10; Extrák: 8/10

 

https://www.youtube.com/watch?v=_c6HQVe8jtI

kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2010/06/19/film_ha_ver_kick_ass_2010

megrendelés és infók: http://www.amazon.co.uk/Kick-Ass-Steelbook-Universal-Anniversary-Edition/dp/B00ARIELFK/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1380370162&sr=8-3&keywords=kick-ass+blu-ray

Címkék: review kick ass matthew vaughn bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr115537762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása