What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Halloween Pack

2013.10.31. 09:56 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ma ismét eljő a félelem éjszakája, és ezt egy kis horror-válogatással ünnepeljük meg.

Insidious (2011)

insidious_movie.jpg

James Wan nem semmi fickó - ez a harminchat éves maláj ürge pofátlanul rehabilitálja filmjeivel (mint a Saw vagy a Conjuring) a horror időről-időre befülledő zsánerét, méghozzá kábé nulla extrával, a régi iskolákat újrahasznosítva, és brutális atmoszférákkal. Az Insidious is pont ilyen: mindent felvonultat, amit előtte már ellőttek a kísértetházas filmek (bazi nagy ház, gyerekre pályázó démon, kétkedő felnőttek, médium-néni), ám rengeteg energiával és frissességgel teszi ezt, és ettől tud a dolog (újra) működni. Wan a műfaj legalapvetőbb, leginkább szétjáratott (és néha leggagyibb) elemeit használja az ijesztgetéshez, de olyan mesterien bánik velük, hogy a végére igazi terrorrá állnak össze, zsigeri félelemmé, ami pár óra múlva is kikísér téged a vécére. És amit különösen szeretek ebben a fickóban, az az, hogy szereplői nem hülyék: ha sötét van, villanyt kapcsolnak, ha bűzlik a kéró, elköltöznek - rendezőnk nem áldozza be a logikát a paráért, és ennyi szemét között, amit mostanában horrorként hirdetnek, jó ilyet látni. Kellemetlen, összefosató, ám hatalmas filmélmény az Insidious, egyszerre új és retro, és legalább annyira izgalmas is, mint ijesztő - csak ajánlani tudom ma estére. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=E1YbOMDI59k

Parajelenségek 4 - Paranormal Activity 4 (2012)

A Paranormal Activity a legjobb esetben is kétszer elsüthető poén volt (melyekből a második volt hatásosabb), de mivel a pénz az úr, a széria nem állhat le, és már a negyediknél tartunk (s ha minden igaz, jövőre itt az ötödik) - ám látva már azt is, nem csodálom, hogy az eleinte bivaly közönség rohamosan pártol el Tobey démontól. A negyedik felvonás legfájóbb pontja, hogy meg se próbál újítani a környezeten kívül (ezúttal egy csini leányka kezd gyanakodni a szomszédokra), és szinte percről perce azt darálja le, amit már megtettek előtte párszor, csak még gyengébben, még nullább karakterekkel. Én arra gyanakszom, hogy a fejesek egyszerűen csak kibekkelik az időt, mert fogalmuk sincs, hogy mi folyik itt, meg egyáltalán merre vigyék tovább a dolgot (jó példa a zárójelenet, ami totál ugyanaz mint a harmadikban). Azt azért el kell ismerni, hogy a para most jobban működik, mint a közvetlen elődnél, és az egészet átjárja egy legalább messziről értékelhető feszültség. Szóval bántani nem bánt, néha kellemesen megborzongtat, de attól még felejtős. 4,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=g7Xn2JqH5ng

Démoni doboz - The Possession (2012)

Mikor kislányunk talál egy démoni dobozt, és egyre furábban viselkedik, elvált szülei nem tehetnek mást, mint egymásra mutogatnak: ez biztos a válástól van! Ekkora klisémúzeumot nem tudom mikor láttam utoljára - mindent felhasználnak, amit csak lehet, kislánytól az ördögűzésig, ám a fentebb méltatott Wan-el ellentétben baromi rosszul. A főszereplők teljesen idióták, és már alapból itt elveszti minden hitelét a film, de folyamatosan bír még lejjebb és lejjebb menni, a végére meg már ott tartunk, hogy öt jelenettel előre meg lehet jósolni, hogy mi fog történni. Feszültség semmi, para semmi, értelem semmi - ez pedig azért nagyon kár, mert az alapanyag, ami kivételesen nem a már jól bejáratott vallásból merít, egyáltalán nem rossz. De hát ez nem segít se rajtunk, se filmen. 3/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0gBeG31fX40

Címkék: kritika horror 3/10 8.5/10 patrick wilson rose byrne paranormal activity 4.5/10 james wan insidious the possession jeffry dean morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr965607496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása