What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: The American

2013.11.27. 10:08 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ma újból egy kis import ajánló következik, hiszen a 2010-es év egyik legjobb filmje, az American sajna csak pár határ átlépésével szerezhető be BD-n. Lássuk, megéri-e a fáradozást.

american_bd_review.jpg
(A kép a Blu-ray.com-ról származik)

Mint az előbb említettem, Anton Corbijn második nagyjátékfilmje annyira jó, hogy saját évének top tízes listájára is fel tudott kerülni (és nem csak szerintem). A bérgyilkos George Clooney olaszországi hattyúdala egy megtekintést tehát mindenképpen megér (már csak az operatőri munka miatt is), a lemez ítélete rajta nem fog múlni.

Tálalás

Azoknak, akik mindig panaszkodnak a hazai kiadványokon található korhatárkarikák miatt, mindig azt mondom, hogy ilyen szempontból örülj, hogy nem Angliában vagy - ők ugyanis háromszor is képesek rányomni a bazi nagy és ízléstelen jeleiket egy-egy borítóra, ráadásul duplán, mert egyből nem értenek. Sajnos az American se kivétel az eljárás alól: elől, hátul és a gerincen is (tehát összesen hatszor) emlékeztetnek rá minket, hogy a film 15 éven felülieknek szánt. Pedig nem lenne ez rossz: a narancs betűs fekete gerinc különösen jó, de a többivel sincs gond, annak ellenére, hogy a film eleganciájához kissé sűrű, mozaikszerű az egész. Kár, hogy rendesen hazavágták.

Egyébként egy vastagabb fajta BD-tokot kapunk a Universaltól, melyet kinyitva belső borítót nem, de szitázott lemezt viszont találunk, melyen a poszterekről jól ismert, futó Clooney díszeleg - meg újabb korhatárok. A lemezt betéve a stúdiótól megszokott minőséget kapjuk: a nyelvválasztás (természetes ne számítsunk semmilyen magyar vonatkozásra) és a jópofa Thank You videó után jön a szabvány menü, ami még mindig jó, ráadásul egy remek kis klipet vágtak össze a háttérbe, ami nagyon, de nagyon adja a hangulatot. A csomagolással ellentétben a belbecsre eddig semmi panasz nincs, sőt.

Kép/hang

És itt se lesz, hiszen brutális minőségben élvezhetjük ezt a király filmet. A 2.35:1-es kép szemkápráztató, ami esetünkben még feljebb értékelődik, hiszen az American minden beállítás olyan, mint egy gyönyörű és tökéletes fénykép. Legyen szó folyópartról, macskakövekről, sötét utcákról, George ráncairól vagy Violante Placido idomairól, nincs egy kis részlet se, amit szem elől téveszthetnénk - ezen a téren kifogástalan teljesítményt nyújt a Blu-ray. De ugyanez elmondható a hangról is: az angol DTS-HD MA 5.1 kegyetlenül jó. Lövések, erdők, kopogó cipők, vagy akár Herbert Grönemeyer zenéje, mind-mind fantasztikusan szól, csodálatos keverésben. A lemezen találhatunk még DTS 5.1-ben olasz, spanyol és portugál hangot, illetve minden nyelvhez feliratot.

Extrák

Ahol ez a lemez a legvékonyabb, az az extra tartalom, de ezesetben valahogy nem bánom annyira: ez tipikusan olyan film, ami önmagáért beszél, és egyáltalán nem igényli a kivesézős doksikat. Ennek ellenére azért kapunk pár anyagot, hogy mégse üres kézzel távozzunk.

Elsőként meghallgathatjuk Anton Corbij audiokommentárját, ami állítólag nagyon jól sikerült, ám én továbbra se vagyok eme extra híve. Aki akar és tud, nyugodtan számoljon be róla.

A Journey To Redemption egy bő tíz perces villám-werk, ami inkább promóciós anyag, de legalább láthatunk pár interjúrészletet a rendezővel és a szereplőkkel.

Végül öt, összesen hat percnyi kimaradt jelenetet nézhetünk meg, amik igazából nem osztanak, nem szoroznak.

Mi hiányzik

Magát a lemezt nem piszkálnám, inkább csak a csomagolását, amire ráférne egy jó nagy turbózás. Jó, azért szívesen megnéztem volna egy galériát Corbijn forgatási fotóiról, mert valami azt súgja, hogy vannak olyanok.

Ítélet

Tekintve, hogy az itthoni (és 990-es) dvd annyira azért nem szörnyű, és extrák tekintetében ugyanezt hozza, én ezt a lemezt csak a film és a BD szerelmeseinek ajánlanám - nekik viszont nagyon, hiszen elképesztő minőségben élhetik élhetik át újra ezt a remeket.

Film: 9,5/10; Kép/hang: 10/10; Tálalás:5/10; Extrák: 4/10

https://www.youtube.com/watch?v=4ywmoXZwkA0

kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2010/11/01/film_az_amerikai_the_american_2010

megrendelés és infók: http://www.amazon.co.uk/The-American-Blu-ray-George-Clooney/dp/B004GCK4B8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1385543202&sr=8-1&keywords=the+american+blu+ray

Címkék: anton corbijn review the american bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr815660211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása