What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: 47 Ronin (2013)

2013.12.28. 18:48 | Adam Van Helsing | 5 komment

Láttál te már olyat, hogy egy film címét a stúdiólogóra írják ki?

47_ronin_movie.jpg

Mikor urukat megölik, annak szamurájai számkivettek lesznek, és onnantól nem nyugszanak, amíg bosszút nem állnak. Hát, ez a szitu, plusz van Keanu Reeves is.

"Aki ismeri a 47 ronin történetét, ismeri egész Japán történetét" - hát, ha ezen a filmen múlna, szart se tudnék Japánról.

Ha a Universalnál valamit évekig tologatnak pótforgatások, újravágások, büdzsébővítések meg hasonlók miatt, annak általában nem lesz jó vége, se a minőséget, se az anyagiakat tekintve - gondoljunk csak vissza szerencsétlen Wolfmanre. Nos, a 47 Ronin is átesett mindezeken, és bár kasszáknál való szerepléséről még nincs hír, az bizonyosan kijelenthető, hogy a sok fáradozásból pocsék film született. 

Pedig nem kellene feltétlenül annak lennie. Például: az alapsztori, meg úgy általában a japán mondavilág nem szorul rá arra, hogy fantasy elemekkel (szörnyek, orkok, szellemek, boszik satöbbi) dúsítsák, itteni használatuk mégis eléggé pofásra, sőt, megkockáztatom, hogy érdekesre sikerült - és ez kijelenthető filmünk látványvilágának egészére is. Valamint az adott sztori levezetése bár fapados, de hollywoodi mércével mérve tisztességes, végkifejlete pedig kifejezetten dicséretre méltó.

Szóval lehetne ebből egy jó kis átlagos, vagy egy picivel a feletti blockbuster, ám a gyakorlatilag teljesen újonc Carl Rinsch rendező és a stúdió úgy vágják haza az egészet, ahogy kell. Filmünk leggázosabb pontjait felsorolni is nehéz lenne, így álljanak itt csak a legfontosabbak, mint mondjuk a halálos unalom, ami egy városért vívott csatát teljesen unevent-é varázsol, vagy a címszereplő csapat tökéletes mellőzése, illetve az, hogy Keanu rohadtul nem főszereplő, max egy ötmondatos eszköz, akit ha kivennék a képletből, nem változna semmi. Persze a szokásos versenyzők is felvonulnak, mint a fülvájó dialógok, az összecsapottság-érzet, vagy egyszerűen csak az, hogy mi, nézők teljesen hülyének vagyunk nézve (ha van egy két szemszínű, gyanús róka, akit láttunk boszivá alakulni, akkor három perc múlva tényleg vissza kell vágni flashbackként a rókára, mikor egyik szereplőnk találkozik az említett boszival, és gyanút fog szemei színétől?). Átgondolatlan, szenvedő, és hihetetlenül buta alkotás lett tehát a 47 Ronin, aminek bár vannak megvalósításbeli erényei és fasza akciójelenetei, de ez édeskevés. Ha japán lennék, tuti kikérném magamnak. 3,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=j8cKdDkkIYY

valamint muszáj megemlítenem a két kedvenc hülyeségemet: egyrészt azt, hogy egy elátkozott egyént vagy fél óráig magára hagynak, és senki nem zavartatja magát ettől, másrészt pedig ezt a csávót, aki külön posztert kapott, pedig halál komolyan csak tíz másodpercet szerepel a filmben.

Címkék: keanu reeves adventure 3.5/10 rinko kikuchi 47 ronin

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr985714723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.29. 08:33:33

ez a zombie boy 10mp nekem különösen rosszul esik, főleg miatta vártam a filmet. :S

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.12.29. 09:11:59

@doggfather: én végig vártam, hogy egyszer visszajön, mert nem akartam elhinni, hogy egy 10 mp-s karakter felkerül a poszterekre.... de nem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.13. 17:13:52

pótoltam és nem kellett volna.
2013ben két film volt ami japán akart lenni ez, meg a Rozsi/farkas film, és mind a kettő sikeresen alázta meg a japánokat. :S

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.01.14. 08:28:55

@doggfather: hát.... ja.
hogy tetszett zombie boy? :-))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.14. 14:13:03

@Adam Van Helsing: ne is emlegesd, ha nem tudtam volna, hogy ő az fel se ismertem volna. :S
süti beállítások módosítása