What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A Lego kaland - The Lego Movie (2014)

2014.02.16. 08:34 | Adam Van Helsing | 3 komment

Ezt baromi jól összerakták.

lego_movie_movie.jpg

Emmet csak egy átlagos srác Lego világban, ám egy nap kiderül, hogy ő a kiválasztott, aki véget vet Lord Biznisz zsarnokságának. Ahhoz, hogy ezt véghez is vigye, jó sok segítségre lesz szüksége...

"SPACESHIP!!!"

Abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy a Lego a világ legjobb (egyben legmegfizethetetlenebb) játéka. Illetve abban is, hogy filmet készíteni belőle eléggé izzasztó munka lehetett, már a történet kialakításától kezdve - hiszen a lehetőségek gyakorlatilag végtelenek, de valószínűleg egyik se állna meg a lábán. A Warner, Phil Lord és Christopher Miller így nem tett mást, mint az ebből következő leglogikusabb lépés mellett döntött: pakoljunk mindenkit össze, és akkor menni fog. Shrek után szabadon filmünk tehát nem egy, hanem A Lego Világban játszódik, ahol kalózok, cowboyok, Batman (BATMAN!) és más brand-es termékek vígan megélnek egymás mellett. Egy ilyen alapfelállás pedig annyi lehetőséget és kiaknázandó területet szolgáltat, hogy csak na.

Az alkotók nem restek, le is csapják szinte az összes, egyébként embertelen mennyiségű labdát, még a józan ész keretein kívül is, így fogadok, hogy hatodszori megnézés (mert lesz ilyen) után is tud majd új dolgokkal, meglepetésekkel előrukkolni eme mű. A Lego Movie (jó értelembe véve) totálisan őrült, verbális és vizuális poénjai egytől-egyig padlón fetrengősek, karaktereiből pedig az egyik legjobb animációs csapat áll össze, amit valaha láttam. Megvalósítására se tudok egyebet mondani, minthogy egyszerűen káprázatos: ez a stop motion és CG mix (jó kérdés, hogy hol a határ) egészen különleges élményt kínál, szemkápráztató akciókkal és hihetetlenül jópofa díszletekkel, amik együttes hatásától tényleg úgy érezheted, mintha megint a nagyszoba szőnyegén lennél ezekkel a kis sárga fickókkal és járműveikkel. És ez nem véletlen.

Mert minden üdítő agyamentsége mögött filmünknek lelke, sőt, mondanivalója is van, nem is akármilyen - és nem is akárkinek. Meggyőződésem, hogy ha kevéssel is, de a Lego Movie nagyobb százalékban szól a felnőtteknek, mint a gyerekeknek. Nemcsak humorának stílusa, de üzenete is erre enged következtetni, mely belőhető a "ne felejts el játszani", illetve a "merj tíz éves lenni" témakörök környékére. Ez a próbálkozás nemes, becsülendő és tiszteletre méltó, és bár túlnyomó többségben süket fülekre fog találni, remélem azért mégis lesznek egyen-ketten, akik megfogadják a tanácsot.

A fentiek alapján filmünk simán be is állhatna a masterpiece kategóriába, ám sajnos neki is vannak hibái: stílusbeli felütésén nem nagyon lép tovább, így a gépezet a félidő után be is fülled egy kicsit, előbb méltatott mondandója is lehetne ügyesebben tálalva, vége pedig otrombán összecsapott. De én azt mondom, annyi baj legyen, hisz még így is az utóbbi évek egyik legjobb és legkirályabb animációjával állunk szemben. Mert egy olyan világot, ahol robotkalózok lövöldöznek cápa agyúval vagy autók alakulnak szempillantás alatt repülővé, illetve Liam Neeson skizofrén zsarut szólaltat meg, Batman (BATMAN!) pedig mindig ott van, ahol kell... nos, az a világ egy perc alatt képes felkerülni örök kedvenceim közé. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=fZ_JOBCLF-I

 

Címkék: kritika batman animation morgan freeman will ferrell liam neeson adventure elizabeth banks 8.5/10 chris pratt the lego movie lord miller

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr575813712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2014.02.16. 18:05:52

megnéztük, jó volt. kb olyan, mint amikor a Shreket néztük a sok bugyuta rajzfilm után. a gyerekek is imádták, és mi is sokat röhögtünk.

theivan 2014.02.16. 20:11:09

a lego movie előtti borzalmas előzetesek láttán (pl rio 2) amúgy szinte sírni támad kedvem amiatt, milyen ritkák az ilyen jó mesék, mint ez

Signor 2014.02.16. 21:01:45

Az a baj hogy ez a "nemtommi",kisgyerekeknek készült ugye,100 perces reklámfilm,hogy vegyél még még legot...azt a fajta humort hogy "Minden szupi szuperrr" ők nem fogják érteni.
Kifejezetten rossznak tartom ezt a borzalmat.
süti beállítások módosítása