What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: The Amazing Spider-Man 2

2014.09.12. 14:29 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Tegnapelőtt nálunk is megjelent a nyári szezon első versenyzője, az Amazing Spider-Man 2 DVD-n, BD-n és BD3D-n, akár az első résszel egybecsomagolva is. Én a sima kéket zsákoltam - lássuk, mit kaptam az (egyébként roppant baráti) áráért.

amazing_spider_man_2_bd_review.jpg(A kép a Blu-ray.com-ról származik)

Az újragondolt Pókember második kalandja a moziban eléggé kiábrándító volt, de hiszed vagy sem, itthon újranézve már közel sem volt olyan szörnyű, sőt. Persze, még mindig megvannak a hibái (dekoncentrált sztori, sutaságok, Manó-exponálás), de már korántsem voltak olyan bántóak - és ami a legfontosabb, ezúttal szerettem a filmet. Hogy ez az eredeti hang, a letekert elvárások vagy a BD nyújtotta észbontó minőség érdeme-e, azt nem tudom, de az eredmény ismeretében nem is érdekel.

Tálalás

Eddig mindig csak dicsértem a Sony kiadványait, legyen szó külcsínről vagy belbecsről, éppen ezért szomorúan tapasztaltam, hogy előbbi esetében a fiúk rendesen ellustultak. Ezúttal nem kapunk angol slipcase-t, csak egy sima tokot, sőt, a belső borítónak is búcsút inthetünk. Szerencsére ami maradt (lemez és borító), az legalább pofás: az uralkodó szín egy nagyon szép árnyalatú kék (szinte egybeforr a tokkal), a képanyagok is szépek, a lemezen pedig Spidey és Electro szemez egymással.

A lemezt Electro kis fejbizgentyűje tölti be, majd egy nagyon király, mozgóképes menühöz jutunk, aminek képei és zenéje is nagyon jól válogatott, és ahol az akcióé a szerep. A popup menük a szokásos Sony stílussal bírnak, azt meg, hogy melyik menüponton állunk, Electro kis villámai jelzik. A menü abszolút ötös.

Kép/hang

És a magas színvonal csak fokozódik, szóval most komoly nyálcsorgatások következnek. Filmünk 2.39:1-es képe büntetően jó, tűéles és gyönyörű, a gyakran előforduló sötét jelenetek se fognak ki rajta. New York-i totálok, Electro cirkumveniálásai, Póki repkedése vagy Emma Stone szőke haja, tökmindegy, úgy kurvajó az egész, ahogy van. Nem hiába, hiszen ahogy a borító is jelzi, 4K a forrás.  

Viszont amitől el fogod dobni az agyadat, az a hang. Jópár BD megfordult már nálam, rengeteg A+ minőséggel találkoztam már, de amit a Spidey 2 angol DTS-HD MA 5.1-e nyújt, az mindet (értsd: MINDET) kenterbe veri. Ilyen csodaszép hangsáv még nem fordult meg a nappalimban, annyi szent, és ettől a film biza életre kell. Már a logóknál totál beránt, a repülős introtól is leesik az állad, és a buli még csak ezután kezdődik. Gyönyörű szétosztás, minden hangfalnak van dolga, a mélyláda végig kellemesen dübörög, és igazi mozi lesz a szobából - Hans Zimmer sokat szidott zenéje is szintet lép, sőt, főszereplő lesz, és ha önmagában vagy a moziban nem jött be, hát most be fog, azt garantálom. A csúcspont kétségkívül a Time Square rombolda (meg kábé minden, ahol Electro van), illetve a végjáték is kész tűzijáték, de egyébként végig iszonyatosan jó az egész. Csillagos hetes.

Egyébként választhatunk még magyar, orosz, ukrán, cseh és kazak 5.1-es hangot (meg egy rakat feliratot), de... minek?

Extrák

Elsőre kiábrándító lehet, hogy az előző résszel ellentétben most csak egylemezes változatot kapunk, de hidd el, jó ez: így is tele vagyunk extrával, ezúttal felesleges körök sincsenek, lemezt se kell cserélni, és mindenhez jár magyar felirat.

Először az audiokommentárt választhatjuk, ám sajnos nem Webb, hanem az írók és a producerek dumálják át a filmet. Ha erről valaki be tud számolni, irány a komment rész.

Ezután tizenhárom törölt vagy bővített jelenetet nézhetünk végig, és akárcsak az első résznél, itt is vannak olyan dolgok, amiktől egy teljesen más film született volna, ez pedig komoly kérdéseket vet fel. Na mindegy, általában érdekes felvételeket kapunk, amikből pár azért igazán befért volna a végső vágásba, például a Manó összes pillanata. Ám ennek a szekciónak az igazi vonzereje Marc Webb választható kommentárja: nagyon okosan beszél a fickó, nem köntörfalaz, és olyan dolgokról is lerántja a leplet, hogy a trailerek fele miért is hiányzik a filmből.

Jön a főfogás, a Wages Of Heroism, egy hat részre bontott, száz perces doksi a film készítéséről, ezúttal is Lauzirika mestertől, ami hát garancia a minőségre. És valóban nagyon jó az anyag: szó van az előkészületekről, a new york-i forgatásról, a gonoszok akcióiról, a gonoszok tervezéséről, az effektekről, illetve a zenéről és a vágásról. Kizárólag érdekes dolgokat hallhatunk, még magát a filmet is jobban megérthetjük - az egyetlen baj az idő, ugyanis pillanatok alatt elszáll az egész, pedig szívesen nézném még sokkal tovább is a cuccot. Webb sokat és jól beszél, rengeteg alkotót hallhatunk, egyedül a színészek vannak kicsit háttérbe szorítva, de annyi baj legyen. Remek werk.

A következő pontban Webb elemzi kicsit Electro egyedi zenei témáját, ami nem mentes a seggnyalástól, de bőven élvezhető. Zárásként pedig Alicia Keys borzalmas betétdalának borzalmas klipjét nézhetjük meg.

Mi hiányzik

Nagy Pprobléma csak a csomagolással van, az igazán lehetne igényesebb. Az extrák közé befért volna pár feature mondjuk a képregényről, szívesen néztem volna pár Manó concept artot, illetve felfért volna ide egy trailer is.

Ítélet

Ha másért nem is, a hangsávért kötelező beszerezni ezt a lemezt, mert az valami eszméletlen. De a Sony egyébként se hagy cserben: csodás kép és jó extrák is járnak a már nem is olyan rossz film mellé. Ilyen áron bátran ajánlom bárkinek, valami neked valót biztosan fogsz találni.

Film: 6/10; Kép/hang: 11/10; Tálalás: 6/10; Extrák: 8/10;

 

https://www.youtube.com/watch?v=DlM2CWNTQ84

kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2014/05/03/film_a_csodalatos_pokember_2_the_amazing_spider-man_2

megrendelés. és infók: http://xpress.hu/XP/prod.asp?PID=92546&VID=066-949487907-35719660408413360

Címkék: review spider man superhero the amazing spider man marc webb bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr956692007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása