What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

NonTheaterPack XVI

2014.12.28. 19:28 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Íme három "ha nincs jobb dolgod" film a nagy ünnepi csöndbe.

 

Anchorman: The Legend Continues (2013)

anchorman_2_movie.jpg

2004-ben az Anchormannel Will Ferrell végérvényesen beszabadult a komédia zsánerének élvonalába, ahol továbbra is valami olyasmit képvisel, ami megfoghatatlan. Adam McKay rendezővel azóta további három, zseniális agymenést készítettek, s tavaly, a jogi problémákat leküzdve visszatértek az alapokhoz, és továbbszőtték Ron Burgundy, és híradós sztárcsapata legendáját. Sajnos azt kell mondjam, hogy szövetségük leggyengébb darabját hozták most össze: az Anchorman 2 film helyett inkább egy nosztalgikus ötletbörzére hasonlít, ahol a sztori helyett a poénok adják az irányvonalat - ráadásul ez utóbbiak tetemes része, akárcsak Dumberék második kalandjánál, bennfentes és/vagy felmelegített. És még csak nem is ütnek akkorát, mint várná az ember - ékes példája ennek az újabb tévés összecsapás, ami egy remek felvezető után a nagy semmiben torkollik. Azért nem kell félni, nem rossz film ez, még így is jóval viccesebb az átlagnál (Steve Carell megint mindent visz, főleg Kristen Wiig-el együtt), és a színész-rendező duó jó szokásához híven most is rendesen áldoz a szatírának és Amerika kigúnyolásának. 6,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Elczv0ghqw0

 

Repcsik - Planes (2013)

Ha nem a Disney-ről lenne szó, akkor kiakadnék azon, hogy egy stúdió megerőszakolja csak félig saját sikerét, és könnyű pénzre váltja azt - de hát náluk ez mindennapos eset. A Planes-el pontosan ez a helyzet: a Pixar verdáinak világát lenyúlva kibővítve ezúttal repülőket láthatunk, minden szegletre kiterjedő direct-to-video minőségben (egyébként eredetileg tényleg csak dvd-re ment volna). A sztori olyan egyszerű, mint egy pofon, klisés mint a régmúlt mesedélutánok egy-egy epizódja, karakterei pedig laposak, mint fene. Mégis, nem tudnám azt mondani a Planes-re, hogy rossz, hiszen végeredményben kellemes meglepetést okozott - baltával faragott, szimpla és teljesen unevent, viszont a maga naiv módján aranyos és működőképes, hovatovább talán szerethető is. A célközönsége sokkal, de sokkal rosszabbakat is a képébe kap manapság. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PBNaoSvg7Xo

 

Az utolsó csavar - Trouble With The Curve (2012)

Clint Eastwood csodaszépen búcsúzott el a vászontól 2008-ban a Gran Torino-val (ami véleményem szerint egyben az egyik legjobb filmje is), így nagyon kíváncsi voltam, hogy miféle project lehet az, amiért ő megszegi a szavát, és még egyszer kamera elé áll. Nos, a vén baseball-róka és elhidegült lánya (Amy Adams) egymásra találásának története nem hogy nem nagy szám, de még a közepestől is messze van, ráadásul az öreg Clint a felénél fel is szívódik, teret engedve Amy-nek (nem mintha panaszkodnék). Egy egyszerű, vasárnap délutáni kis filmecske a Trouble With The Curve, ami pont ezen keretek között jópofa és élvezetes. Szóval nem, elviekben ezért nem volt érdemes bevállalni a ráadást, de a gyakorlat valahogy mégis mást mutat: egy korrekt és aranyos filmmel, s így egy kellemes emlékkel talán mégis jobb elköszönni a mindig morgó, de még mindig atomcool Clint-től. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kjnvsfytATI

Címkék: kritika justin timberlake comedy animation drama clint eastwood will ferrell 6/10 7/10 adventure amy adams paul rudd james marsden 6.5/10 steve carell kristen wiig planes anchorman nontheater pack trouble with the curve

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr37016321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása