What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

MoziPack IX

2015.02.05. 16:01 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Sűrű hetek járnak mostanság a mozikban, nagykutyákból és kevésbé frekventált darabokból is kijut bőven - ez utóbbiakról emlékezünk most meg.

 

Mortdecai

mortdecai_movie.jpg

Johnny Depp immáron veszélyességi tényezőnek számít. A kétezres évek egyik legnagyobb sztárja valami megmagyarázhatatlan oknál fogva eljutott arra a szintre, hogy neve a plakáton nem csalogató, hanem elrettentő, s ezt most a Mortdecai-al még tovább tudta fokozni: filmje csak akkor elviselhető, ha ő, és okádásra késztető ripacskodása nincs a képen. Ez halál komoly, s egyben nagyon szomorú is, hiszen még emlékszem arra az (6-7 évvel ezelőtti) időre, mikor pont ő emelte egy-egy alkotás fényét. Teszem hozzá, David Koepp meglepően szar munkáján ez se segítene: a viccesnek szánt, ám valójába irritálóan hülye műkereskedő (?) nyomozós kalandja hihetetlen debil és érdektelen. Bár a cél láthatóan az atom-groteszk stílus volt, a terv teljesen kisiklott - a kitűzött műfajhoz filmünk nem elég elszállt/elszánt, annyira viszont igen, hogy mezei vígjátéknak már emészthetetlen legyen. Az egyetlen pozitívumot Paul Bettany karaktere, illetve Gwyneth Paltrow lengén öltözöttsége jelenti, s ez értékelhetetlenül kevés a Secret Window színész-rendező párosától. 2/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aW_sfxUnbZA

 

Blackhat

blackhat_movie.jpg

Úgy tűnik a Depp-átok az egykori munkatársakra is veszélyt jelenthet, hiszen a legendás Michael Mann (aki utoljára 2009-ben, a Public Enemies-el jelentkezett) új filmje, a Blackhat maga a megtestesült box office katasztrófa. Chris Hemsworth kiber-kémkedése 70 millióba fájt, s három hét után is csak 7-nél tart a bevétele (10 már nem is lesz belőle), s közben még a kritika is elgyepálta. Ám a helyzet az, hogy ezt a bukást egyáltalán nem érdemelte meg a project. Jó, belátom, a mögöttes rejtély a semmivel egyenlő, a választott téma rövid úton ködbe vész, és a karakterek is baltával lettek egydimenzióssá faragva. Ám a stílus, az atmoszféra, és a nyomozás mikéntje mindenképpen elismerést érdemel: Mann hi-tech történetét lassú égésű thrillerbe, szinte már noirba öltözteti, egy ilyen próbálkozást pedig öröm látni, főleg úgy, hogy működik is. Erős, kemény mű ez, elegánsan izgalmas, s ha még agya is lenne, akár az év legjobbjaival is versenybe szállhatna. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jZ1ZDlLImF8

 

Későnérők - Laggies

laggies_movie.jpg

Szólj, ha tévedek, de Keira Knightley-nak szerintem nemigen osztogatnak főszerepeket (a Begin Again-en is osztozkodott) - a Laggies-t elnézve ez pedig igencsak elszomorító, s orvosolandó tény. A céltalanságával küzdő, huszonnyolc éves Megan sztorija roppant szórakoztató, és valahol talán még tanulságos is - de a lényeg, hogy Keira a kisujján is játszva el tud vinni egy filmet, akár Sam Rockwellt is árnyékba szorítva. Azért nem mondom, hogy nehéz dolga volt: egy habkönnyű vállrándítás az egész, kiszámítható és felületes, és az sem tesz valami jót, hogy Lynn Shelton rendező (Your Sister's Sister) a felénél totál elveszíti a fonalat - viszont humoros és élvezetes, és esetünkben ez elég is. És remélem, hogy főszereplője legközelebb komolyabb darabokban is uralkodhat. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xep7s36qZL0

Címkék: kritika thriller comedy johnny depp keira knightley ewan mcgregor action gwyneth paltrow michael mann blackhat 6/10 7/10 2/10 sam rockwell paul bettany chris hemsworth chloe grace moretz mozipack laggies mortdecai

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr657142699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása